Video George Simion îndeamnă la "grevă fiscală": Fac apel la români să cumpere cât mai puțin fiscalizat, să-și amâne plățile la buget

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PARLAMENT - AUR - CONFERINTA - 14 IUN 2023
George Simion, liderul AUR. Inquam Photos / George Călin

George Simion, liderul partidului de extremă-dreapta AUR, a făcut apel, miercuri, într-o conferință de presă, la "grevă fiscală". El i-a îndemnat pe români să cumpere mai mult de la țărani, din gospodăriile lor, "să cumpere cât mai puțin fiscalizat" și să amâne plata datoriilor la bugetul de stat, să le eșaloneze, să uite și să le plătească anul viitor. Simion le-a garantat românilor că nu vor păți nimic dacă fac acest lucru, o măsură pe care o cataloghează drept singura armă cu care se poate lupta cu "regimul Klaus Iohannis și cu premierul Marcel Ciolacu" care au pus piciorul pe "gâtul românilor".

"Fac un apel la toți românii la un anumit tip de grevă fiscală: să cumpere cât mai mult de la țărani, din gospodăriile țărănești, cât mai puțin fiscalizat, să-și amâne plățile la bugetul de stat, să le eșaloneze, să le plătească anul viitor. Nu vor păți nimic. nu se întâmplă nimic, dar cu altă armă nu se poate lupta cu regimul Klaus Iohannis și cu premierul Marcel Ciolacu, care minte cum respiră", a afirmat liderul AUR, citat de G4media.

Simion a afirmat că măsurile de austeritate sunt impuse de la nivelul UE și sunt prevăzute de PNRR, iar AUR a reușit să înregistreze "o primă victorie", după ce Guvernul a anunțat renunțarea la limitarea plăților cash.

"Vrem să încurajăm românii la ceea ce unii o vor interpreta poate ca o grevă fiscală. Doar sub presiunea publică Marcel Ciolacu dă înapoi. Vă reamintesc că săptămâna trecută premierul țării a făcut referire la Alianța pentru Unirea Românilor, principalul partid de opoziție, spunând că este tinichea, adresându-ni-se cu apelativul rasist «haur». Duminica trecută, la congresul Partidei Romilor. Și spunând că nimeni nu o să ia românilor de toate etniile numerarul și că este o invenție că se reduce pragul pentru numerar. Ieri a recunoscut ceea ce spuneam noi de două săptămâni", a afirmat liderul AUR.

George Simion a mai spus că sunt și alte "măsuri criminale" cuprinse între noile măsuri fiscal-bugetare adoptate. El a vorbit despre "impozitarea IMM-urilor la 3%, pe când multinaționalele și marii contribuabili sunt impozitați cu o formulă de calcul care ajunge la 0,48%-0,5% din cifra de afaceri, iar antreprenorii români sunt impozitați de 6 ori mai mult.

"Facem apel la toți românii, cetățeni persoane fizice afectate de aceste măsuri și la toate companiile să-și eșaloneze datoriile, să le amâne, să uite să plătească, să lase pentru anul viitor, pentru că altfel nu înțelege Marcel de vorbă bună. E singura cale prin care îl vom determina pe Marcel Ciolacu și Guvernul lui Klaus Werner Iohannis să-și ia piciorul de pe gâtul românilor", a susținut liderul AUR.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri