Lumea energiei, explicată online pentru elevi într-un mod distractiv

Data actualizării: Data publicării:
New Project Articol susținut de ENGIE

În contextul pandemiei de coronavirus, care a venit cu o serie de reguli și restricții de deplasare și distanțare socială, ENGIE Romania aadaptat programul său tradițional de educație despre energie pentru a fi accesibil online. Într-un mod informal și distractiv, prin intermediul a două personaje fantastice, copiii de clasa a IV-a pot afla informații interesante despre energie, pornind de la tipurile de energie, până la parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracție și până ajunge în case. Elevii mai pot afla cum se poate face economia de energie, dar și sfaturi de utilizare în siguranță a gazului natural și a energiei electrice și cum se pot preveni accidentele. Părinții își pot înscrie copiii la o lecție online printr-un email la adresa înscrieri@handsacross.ro.

„Aventurile fantastice ale lui Metano și Electro în lumea energiei”

Pe parcursul unei sesiuni de 45 de minute, copiii iau parte la aventurile fantastice ale lui Electro, personificare a atomului de energie electrică și ale lui Metano, o moleculă de gaz creată de către o elevă participantă la prima ediție a programului, în 2007. Într-un mod extrem de plăcut și dinamic, copiii află informații despre tipurile de energie, parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracție respectiv producție până acasă, cum se pot realiza economiile de energie precum și sfaturi de utilizare în siguranță a gazului natural și a energiei electrice, insistând pe partea de prevenire a accidentelor.

Programul „Întâlnire cu energia” se derulează online în perioada aprilie – 15 iunie 2020 și este parte din platforma de responsabilitate socială a companiei, ilustrând preocuparea constanță pentru educație. Copiii care vor urma acest modul vor primi online broșură programului, care este disponibilă pentru descărcare gratuită pe site-ul companiei. 

Până acum, 1500 de elevi au participat la sesiunile online.

Programul, care a fost lansat în 2007 și derulat în parteneriat cu asociația Hands Across România și Ministerul Educației și Cercetării, s-a adresat unui număr de peste 40.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate județele din sudul țării. Aproximativ 200 de voluntari, angajați ai companiei, s-au implicat până acum în acest program, investind peste 3.500 de ore de voluntariat. Programul tradițional de educație “Întâlnire cu energia” răspunde angajamentului ENGIE România de a le oferi elevilor noțiuni de baza despre gazul natural și energia electrică, precum și recomandări pentru a le utiliza în siguranță. Adaptarea acestuia pentru versiunea online vine în sprijinul cadrelor didactice și părinților, cu un conținut educațional de calitate, care să atragă interesul copiilor.

Despre ENGIE Romania

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate și servicii energetice. ENGIE Romania este principala filiala a Grupului în România și deține companiile Distrigaz Sud Rețele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian și Brăila Winds.

Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuție și furnizare de gaze naturale, furnizare deenergie electrică, servicii tehnice pentru instalațiile de gaze naturale și centrale termice și producție deenergie electrică. ENGIE Romania și filialele sale deservesc un portofoliu de 1,9 milioane de clienți, operează o rețea de distribuție de circa 20.000 km, dețin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW și au 4.000 de angajați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri