Mărfuri sub prețul pieței în magazinele Fiscului

Data publicării:
magazin

Drumul mărfii ieftine către magazinul Fiscului începe din angrourile de la marginea Bucureştiului. Într-un astfel de angro, o sută de inspectorii ANAF controlează zilnic comercianţii, iar cei prinşi că nu au actele în regulă se pot trezi cu marfa confiscată.

O parte din marfa confiscată în angrouri este vândută în cele 21 de magazine deţinute de ANAF în ţară. Unul dintre ele este se află în Bucureşti, în sectorul 4, la parterul unui bloc. Între 200 şi 300 de clienţi vin zilnic aici ca să cumpere îmbrăcăminte şi încălţăminte fabricate în China cu doar câţiva lei.

Femeie: Pentru copii, sunt convenabile! Treningul e șase şi sacoul șapte.
Reporter: Cam care e preţul aici, cam cu cât e mai mic?
Femeie: La jumate!

În magazin se vând de la decoraţiuni pănă la tricouri, rochii sau fuste. Se găsesc şi pantofi la cinci lei sau geci la zece lei. Mai toate sunt făcute în China şi Turcia, iar calitatea... de multe ori lasă de dorit. Sunt de vânzare şi haine de piele sau de blană care costă între 250 si 500 de lei, dar puţini clienţi se încumetă să facă o asemenea cheltuială.

„Pentru pensiile noastre sunt mană cerească. Mai găsim ceva pentru nepoţi, pentru fiice, acum de Sărbători... ce ne permitem!”, spune o femeie.

În condiţiile în care marfa nu e vândută în 30 de zile, se poate face o reducere cu 25% din preţul stabilit de comisie, se poate proceda până la o reducere progresivă de 75% din preţul iniţial”, spune Ionuţ Cuc, reprezentant ANAF Bucureşti.

În magazinul din Bucureşti se vând şi două mopede, care însă nu au stârnit prea mult interes clienţilor. La magazinul Fiscului s-au făcut în acest an încasări de peste 900 de mii de lei din produse confiscate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri