Mechel Târgoviște se vinde pe bucăți

Data publicării:
26032013 20m 20mechel-56916

La Târgoviște, la fostul combinat Mechel toate proprietățile uzinei se vând. Pe listă apar mai multe apartamente în București, dar și cantina Mechel din Târgoviște, un fost cămin sportiv și mai multe terenuri. În plus, la vânzare este scoasă și toată producția de oțel de anul trecut.Rușii vor să scoată cinci milioane de lei din vânzările de active.

„Avem 5000 de tone. Dacă vă interesează o mie, două, veniți si discutăm. La ce preț? Pai prețul e în funcție de modalitatea de plată și cantitatea solicitată”, spuneValentin Stoica, reprezentant Mechel.

„Încă de la sfârșitul anului trecut au fost scoase la vânzare mai multe proprietăți. Nu am cunoștință dacă au vândut ceva”, explică Gabriel Banu, lider de sindicat la Mechel.

Siderurgia la Târgoviște îți trăiește ultimele momente. Cei 512 salariați vin, rând pe rând, să își ridice foile de lichidare și să își depună dosarele pentru somaj.

„După 32 de ani uite, te dau ăștia afară. Fără bani, fără nimic. Ne-au blocat și cardurile de salarii. Ce-o să fac..!? Un an șomaj și după aia om fără soartă. Că asta e legislația la noi în țară”, spune un

La Oțelu Roșu, angajații protestează în speranța ca vor convinge conducerea să nu îi dea afară. Muncitorii sunt sunt în șomaj tehnic încă din toamnă. La Câmpia Turzii, angajații sunt tot în stradă, dar fără mari speranțe. Oamenii sunt nemulțimiți că nu au primit decât 900 de lei din cele trei salarii compensatorii la care aveau dreptul.

„Ceea ce nu poate să spună este când vor veni acele preavize pentru salariat, nu poate să spună nicio strategie pentru perioada imediat următoare, din partea administratorului judiciar”, spune Victor Sabău, lider de sindicat.

Grupul Mechel a vândut uzinele din românia pentru 52 de euro către Nikarom Invest, care are în spate acționari ruși. Aceștia au preluat și datoriile care, potrivit unor estimări ar ajunge la jumătate de miliard de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri