(P) ROG Strix SCAR 17 (G733): atinge apogeul jocurilor

Data publicării:
ROG_3

Dacă ești în căutarea unui cadou de Crăciun pentru un împătimit al gamingului, nu vei da greș cu ROG Strix SCAR 17 (G733). Acesta este un laptop cu ecran de 17.3 inch care oferă o experiență de gaming de ultimă generație deoarece vine echipat cu cele mai noi componente hardware și software, pentru a îți asigura o fluiditate excepțională în jocuri și în aplicații 3D, putând înlocui fără efort un sistem desktop tradițional.

ROG Strix SCAR 17 (G733) se distinge încă de la început prin designul îndrăzneț al carcasei, cu linii puternice și suprafața elegantă într-un ton de gri cu finisaje mate. La acestea se adaugă numeroase detalii de iluminare RGB personalizabile pe fiecare tastă individual, pe carcasă, pe logo-ul ROG de pe capac și în zona de sub ecran.

Toate acestea pot fi controlate și personalizate în cel mai mic detaliu cu ajutorul centrului de comandă Armoury Crate. Nu doar atât, dar, cu ajutorul Aura Sync, efectele luminoase pot fi sincronizate cu alte periferice compatibile pentru un spectacol de lumini în ton cu perioada sărbătorilor.

ROG Strix SCAR 17 (G733): cea mai nouă generație de componente de gaming

Prima componentă demnă de menționat din fișa de specificații este procesorul AMD Ryzen 9 7945HX cu 16 nuclee, 32 fire de execuție și o viteză maximă de 5.4 GHz. Acesta este un model ultra-performant cu o putere TDP maximă de 65 wați, adică extrem de eficient, și te ajută să te bucuri de cele mai noi jocuri și programe, fără întreruperi.

Procesorul este susținut de până la 64 GB de memorie RAM DDR5 cu frecvență maximă de 4800 MHz. Puterea grafică este asigurată de o placă video NVIDIA GeForce RTX 4080 sau RTX 4090 Laptop GPU cu TGP de 175 wați, o valoare extremă atinsă cu ajutorul tehnologiei Dynamic Boost. Pentru a atinge maximum de performanță, dar fără a afecta eficiența, ASUS a implementat un comutator MUX cu suport NVIDIA Advanced Optimus.

Toate aceste performanțe sunt obținute în liniște deplină datorită sistemului avansat de răcire ROG Intelligent Cooling, prevăzut cu o cameră de vapori ce asigură o acoperiră termică eficientă și care utilizează un compus termic din metal lichid pe GPU și pe procesor, acesta fiind cu 15 grade mai eficient la încărcare maximă în comparație cu pastele tradiționale.

Combinarea inspirată a plăcilor video NVIDIA de ultimă generație cu ecranul IPS de 17.3 inch cu rezoluție WQHD (2560 x 1440 pixeli), timp de răspuns de 3 milisecunde și o viteză de 240 Hz de împrospătare a imaginilor, susținută de tehnologiile Adaptive-Sync și NVIDIA G-Sync, duce la crearea unei excepționale experiențe de joc și de vizionare.

Conectică fără egal, cu sau fără fir

Cum te poți aștepta deja de la o adevărată stație de luptă din familia ROG, ROG Strix SCAR 17 (G733) vine echipat cu o gamă completă de porturi: două porturi USB-C 3.2 Gen 2 cu suport pentru DisplayPort 1.4, G-Sync, unul oferind și Power Delivery 3.0, două porturi USB-A 3.2 Gen 1, un port video compatibil HDMI 2.1 FRL și un port RJ-45 pentru rețea LAN cu o viteză de 2.5 Gbps, plus nelipsitul jack audio combo.

Laptopul stă excelent și la capitolul conectivitate fără fire, fiind compatibil cu tehnologia Wi-Fi 6E, standardul care îți permite să te conectezi la internet mai rapid și, totodată, mai stabil cu ajutorul benzii de 6 GHz. Perifericele pot fi conectate foarte facil prin intermediul conexiunii Bluetooth 5.2.

ROG Strix SCAR 17 (G733) este un laptop conceput pentru a satisface chiar și cei mai exigenți gameri, dar se dovedește, în același timp, o unealtă capabilă și pentru cei care au nevoie de o mașinărie puternică pentru a rula aplicații complexe, oferind performanță fără precedent într-un format portabil.

Dacă ești încă în căutarea unui cadou de sărbători, află că ROG Strix SCAR 17 (G733) poate fi achiziționat în luna decembrie la prețuri de sărbătoare, direct din eShop ASUS România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri