Peste 500.000 de vaci "Bălţata românească" vor fi exportate în China

Data publicării:
vaci ialomita lapte

 

Anunţul a fost făcut astăzi, de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la târgul internațional de agricultură Indagra de la București.

Protocolul a fost semnat de în luna septembrie de reprezentanți ai statului chinez și ministerul român al Agriculturii, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară, Autoritatea Națională de Reproducție în Zootehnie și Asociația Crescătorilor de Vaci "Bălțata Românească" din Brașov. „Este o șansă extraordinară pentru fermierii români. Cererea din China este foarte mare, iar în perioada de 7-10 ani pentru care este valabil protocolul, noi trebuie să exportăm peste 500.000 de vaci. Se vor trimite animale de un an, vițele în dezvoltare, al căror preț de export este aproximativ 1.000 de euro”, a declaratm pentru Mediafax, Zoltan Haller, vicepreședintele Asociației Crescătorilor de Vaci "Bălțata Românească" din Brașov.

Primul lot de animale, de 4.000 - 5.000 de vaci, va fi exportat în luna ianuarie a anului viitor.

Ambasada României din China a făcut demersurile pentru ca autoritățile sanitar-veterinare chineze să ajungă în România și să verifice originea animalelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri