Philip Morris International anunță creșterea la peste 730 de milioane de dolari a investiției în transformarea fabricii din Otopeni

Data actualizării: Data publicării:
PHOTO-2023-09-05-09-14-53 (2) Articol susținut de Philip Morris

Investiția suplimentară de peste 130 milioane de dolari va fi făcută până la finele anului 2024

Philip Morris International (PMI) anunță un nou val de investiții, iar România rămâne un pilon central în tranziția companiei către un viitor fără fum. Compania va investi suplimentar peste 130 de milioane de dolari în transformarea fabricii din Otopeni, care își va crește capacitatea de producție și va contribui și mai mult la creșterea exporturilor României.

Am văzut cifrele care fac din acest loc un mare contributor la bugetul țării și care asigură locuri de muncă pentru mii de români. Ca premier, nu pot decât să mă bucur! Cum mă bucur, de asemenea, să aud că peste 90 % din producția de aici pleacă la export, echilibrând balanța comercială a României. – a declarat Ion-Marcel Ciolacu, prim-ministrul României.

Grație investiției suplimentare, fabrica PMI va continua să se transforme, se vor adăuga noi linii de producție și se va continua efortul de eficientizare a procesului de producție astfel încât să existe un impact cât mai redus asupra mediului.

România este o componentă importantă a angajamentului PMI de a construi un viitor fără fum. Misiunea noastră rămâne neschimbată, vrem să transformăm țigările în obiecte de muzeu și fumatul într-un obicei care ține de trecut. Cei aproximativ 4 milioane de fumători adulți români merită să aibă acces la informații corecte despre produsele fără fum și au nevoie de o nouă generație de politici publice care să-i încurajeze pe cei care altfel ar continua să fumeze să treacă la produse alternative pentru binele lor și al celor din jur. Suntem încrezători că investiția suplimentară de peste 130 de milioane de dolari va accelera tranziția către o Românie fără fum.” – a declarat Jacek Olczak, CEO Philip Morris International.

PHOTO-2023-09-05-09-14-53
PHOTO-2023-09-05-09-14-53

Începută în 2017, investiția de 600 de milioane de dolari în fabrica PMI din Otopeni a dus la transformarea acesteia într-o unitate de producție de înaltă clasă pentru produsele care încălzesc tutunul.

500 de milioane de dolari au fost investiți în dezvoltarea capacităților de producție, formarea angajaților și implementarea unor soluții care vizează sustenabilitatea. Alte 100 de milioane de dolari au fost investiți în perioada 2022-2023 și au condus la dezvoltarea capacităților de producție a consumabilelor pentru IQOS pentru piața internă și externă. 92% din producția fabricii PMI din Otopeni este exportată în 54 de piețe de pe cinci continente.

Ca urmare a investițiilor realizate până în prezent, fabrica din Otopeni a fost transformată dintr-o fabrică producătoare de țigarete într-una care produce consumabile pentru sistemul IQOS, iar de-a lungul timpului, la nivel de companie, au fost create peste 1.500 de noi locuri de muncă. Astăzi, fabrica numără peste 1.200 de angajați.

Grație investiției suplimentare de peste 130 de milioane de dolari va crește numărul de noi linii de producție, fapt care ne va permite să aprovizionăm piața națională cu produse inovatoare „made in Romania” și să ne creștem exporturile către mai multe țări. Suntem mândri că de 30 de ani investim în România, și suntem încrezători că fabrica din Otopeni va juca un rol esențial în accelerarea încetării fumatului și în construirea unui viitor fără fum, cât mai curând. Mai mult, ne dorim ca noua investiție să fie văzută ca un angajament că vom continua să contribuim la dezvoltarea sustenabilă a ecomomiei locale.”, a declarat Mircea Scăunașu, Managing Director, Philip Morris România.

Fabrica din Otopeni se află în centrul strategiei care stă la baza viziunii Philip Morris International de a construi un viitor fără fum, alături de alte șapte fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS. Dintre acestea, doar trei sunt situate în Uniunea Europeană – România, Grecia și Italia. Viziunea PMI este de a construi un viitor fără fum și de a înlocui țigările cu produse cu risc redus care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum 

Philip Morris International (PMI) este o companie internațională de top din industria tutunului care și-a propus să construiască un viitor fără fum și să își extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conțin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în țigări și produse fără fum. Din 2008, PMI a investit peste 10,5 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulții care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea țigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacități de evaluare științifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice și comportamentale, cât și studii ulterioare introducerii pe piață. În noiembrie 2022, PMI a achiziționat Swedish Match – lider în comercializarea produselor cu nicotină pentru uz oral – și se află astfel în fruntea companiilor care luptă pentru un viitor fără fum prin mărcile sale IQOS și ZYN. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, și a consumabilelor aferente, precum și produsului de tip snus al companiei Swedish Match, ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP). În 30 iunie 2023, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 80 de piețe, iar PMI estimează că aproximativ 19,4 milioane de adulți din întreaga lume au trecut deja la IQOS și au renunțat la fumat. Produsele fără fum au reprezentat aproximativ 35,4% din veniturile nete totale ale PMI pentru cel de-al doilea trimestru din 2023. Cu o bază solidă și o expertiză semnificativă în științele vieții, în februarie 2021, PMI și-a anunțat în februarie 2021 ambiția de a se extinde în domeniile wellness și de îngrijire a sănătății și, prin filiala sa Vectura Fertin Pharma, își propune să îmbunătățească calitatea vieții prin furnizarea de experiențe de sănătate integrate.  

Pentru mai multe informații puteți vizita  www.pmi.com și www.pmiscience.com

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri