Reacția OMV după afirmațiile lui Vâlcov privind implicarea Gazprom în acționariat

Data actualizării: Data publicării:
omv

Grupul austriac OMV a reacţionat după ce Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului, a speculat că gigantul rus Gazprom este acţionar în cadrul OMV.

Reprezentanţii companiei petroliere au transmis Digi24 că guvernul austriac deţine, prin intermediul unui holding, cea mai mare participaţie în cadrul OMV, urmat de o societate petrolieră deţinută de autorităţile din Abu Dhabi.

Restul acţiunilor sunt listate la bursă. Cei mai mari investitori provin din Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Austria.

Prezent la DeCeNews Live, Darius Vâncov a declarat ieri că este posibil ca gazele extrase din Marea Neagră să ajungă la ruşi şi asta deoarece Gazprom este acţionar al OMV. Asta, în condiţiile în care compania Petrom, controlată de grupul austriac, şi Exxon se pregătesc să anunţe dacă vor începe exploatarea zăcămintelor de gaze descoperite în Marea Neagră.

Decizia va fi luată însă doar după ce investitorii vor şti varianta finală a Legii offshore, votată de Parlament, dar retrimisă spre examinare de preşedinte la începutul lunii august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri