România alocă Moldovei peste 4,2 milioane de lei pentru dezvoltare și asistență umanitară

Data publicării:
cladirea guvernului de la Chisinau cu steag
Implementarea Planului este realizat de către Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (RoAid), instituţie subordonată M.A.E. Foto: clădirea guvernului de la Chișinău. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Guvernul, în şedinţa de vineri, a actualizat Planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară aferent anului 2023 și a aprobat finanțatea Moldovei cu 4, 285 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Executivului, transmite Agerpres.

" Planul aferent anului 2023 a fost aprobat în cadrul şedinţei de Guvern din 9 martie 2023. Republica Moldova continuă să rămână beneficiarul prioritar al politicii României de cooperare internaţională pentru dezvoltare pe palier bilateral. Urmare actualizării, Republica Moldova va beneficia de o finanţare de 4,285 milioane lei, ceea ce reprezintă 29,68% din bugetul total alocat Planului aferent anului 2023", se arată în comunicat.

Planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară constituie documentul de planificare a activităţilor în cadrul politic de cooperare internaţional pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară pentru anul aferent exerciţiului financiar.

Implementarea Planului este realizat de către Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (RoAid), instituţie subordonată M.A.E.

Fondurile utilizate în „Planul anual” reprezintă o parte din asistența pentru dezvoltare acordată de Ministerul Afacerilor Externe al României. La aceasta se adaugă acțiuni precum contribuția către Facilitatea UE pentru refugiații din Turcia, bursele doctorale și postdoctorale acordate în cadrul programului „Eugen Ionescu”, precum și asistența de tip multilateral prin contribuții la bugetul unor organizații internaționale, potrivit MAE.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri