Străinii investesc în sectorul imobiliar

Data publicării:
2719862-Mediafax Foto-Mediafax Foto

În ultimii patru ani, marcaţi de criza economică, nu s-au făcut prea multe investiţii străine în sectorul imobiliar. Dar prima parte a anului 2013 arată că situaţia se schimbă. Suma intrată în ţară, în acest scop, a crescut de la 16 la 120 de milioane de euro.

Firmele care au început investiţii imobiliare în acest an au în spate investitori din Cipru, Olanda, Spania şi Luxemburg. Construiesc în special blocuri de locuinţe şi spaţii de birouri. Vedeta anilor trecuţi, industrialul, are doar proiecte în aşteptare.

O altă noutate pentru 2013: specialiştii din piaţă spun că noile construcţii sunt calitativ mai bune faţă de cele realizate în perioada de boom imobiliar.

Nu doar străinii investesc mai mult şi îşi adaptează proiectele noilor cerinţe ale pieţei, dar şi dezvoltatorii români fac schimbări în planurile de investiţii.

„Am optimizat şi am împărţit în două o vilă care era destul de mare, tocmai pentru a obţine nişte suprafeţe mai mici şi un preţ care să fie accesibil, pentru Prima Casă, eventual”, a explicat George Ionescu, dezvoltator imobiliar.

Dar pentru a construi cât mai multe locuinţe pe suprafeţele deţinute, unii investitori nu mai fac şi spaţii verzi în jurul imobilelor sau parcări suficiente.

Noile clădiri de apartamente se realizează în special la periferia marilor oraşe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri