Supraproducţie de legume. Din cauza preţurilor mici, producătorii nu-şi acoperă investiţiile

Data publicării:
alimente legume puata mediafax

 

Dacă preţurile mici sunt mană cerească pentru cumpărători, în schimb producătorii trag linie şi văd că deşi marfa se vinde ca pâinea caldă, ei nu îşi scot nici măcar banii investiţi în culturi.

România se confruntă cu o situaţie neaşteptată, supraproducţia de legume, ceea ce a dus la prăbuşirea preţurilor. Problema a trecut Dunărea şi a iscat protestul legumicultorilor bulgari, nemulţumiţi că roşiile româneşti le strică piaţa cu preţurile mult prea mici.

Producătorii se confruntă cu o gravă problemă. Pe de-o parte sunt mulţumiţi de producţiile însemnate, dar pe de altă parte sunt în pragul disperării, pentru că din cauza concurenţei acerbe marfa li se strică pe tarabe.

În aceste condiţii, legumicultorii români au ajuns la concluzia că mai bine donează surplusul de marfă, ca să stabilizeze preţurile.

Cea mai mare organizaţie de producători din România a început retragerea de pe piaţă a unei cantităţi de 1.000 de tone de castraveţi, pe motiv ca există supraproducţie, iar preţul este prea mic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri