Anunțul ministrului Lucian Bode despre metroul din Drumul Taberei. Care este termenul de finalizare

Data actualizării: Data publicării:
lucrări metrou Drumul Taberei,
Foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că toţi cei implicaţi în realizarea Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei s-au angajat că în iunie aceasta va fi dată în exploatare.

Am fost acolo cu domnul prim-ministru şi am primit toate asigurările din partea celor care lucrează la structură şi care în aprilie trebuie să finalizeze lucrările, din partea celor care au contractat partea de semnalizări şi s-au angajat că în şase săptămâni finalizează partea de semnalizare, din partea celor care lucrează la finisaje, toţi cei care sunt implicaţi în realizare obiectivului, în frunte cu noul manager general toţi s-au angajat că în iunie 2020, acest obiectiv este dat în exploatare”, a spus Lucian Bode.

Noi o să stăm acolo să-i sprijinim”, a adăugat el.

La sfârşitul anului multă lume s-a agitat că la 1 ianuarie nu va circula metroul în Bucureşti, pentru că aveam o datorie veche de plătit către o companie care asigura mentenanţa acolo. Nu era plătită. Am plătit-o noi în 30 decembrie. De asemenea, aveam o revendicare, un claim, către antreprenor, care de asemenea nu era plătit şi care ne putea bloca conturile. În luna decembrie, la sfârşit, Guvernul României a făcut un efort extraordinar şi a plătit aproape 180 milioane lei datoria către furnizorul de mentenanţă, respectiv către antreprenor şi iată că metroul a circulat de la 1 ianuarie”, a mai spus ministrul.

Bode a vorbit și despre Magistrala 6, spre Otopeni.

Suntem în procedură. Am alocat buget şi în acest an pentru partea de exproprieri. Eu cred şi în acest obiectiv, cred în transportul cu metroul. Noi trebuie să ne mutăm transportul în subteran dacă vrem să mai putem respira la suprafaţă”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri