Cele două companii aeriene din România care au comandat avioane din modelul prăbușit în Indonezia

Data publicării:
lion air
FOTO: Shutterstock

Avionul Lion Air, cu 189 de persoane la bord, care s-a prăbușit luni, în Indonezia, pare a fi un caz aparte față de alte tragedii aeriene anterioare. Avionul Boeing 737 MAX era nou, el fiind folosit de mai puțin de trei luni.

lion air
Doua companii din Romania au comandat avioane modelul celui prabusit in Indobezia. FOTO: Shutterstock

O mare parte din atenție a fost acordată faptului că avionul Boeing 737 MAX 8, era nou, vechimea aeronavei reprezentând, în cazuri anterioare de prăbușiri, unul dintre cei mai importanți factori.

Accidentele aeriene sunt, de cele mai multe ori, rezultatul a doi factori: atât probleme tehnice, cât și greșeli umane. Experții aerieni se întreabă însă dacă faptul că avionul era nou ar fi putut juca un rol în prăbușire.

Avionul Boeing 737 MAX8 este o variantă mai eficientă energetic a lui Boeing 737, intrată în serviciul comercial anul trecut.

Avionul prăbușit luni era pus în funcțiune de pe 15 august.

Boeing a primit însă 4783 de comenzi pentru 737 MAX, din care 219 au fost livrate la finele lui septembrie. Două companii aeriene din România au comandat acest tip de aeronave.

Compania TAROM, a semnat în iulie, 2018, o comandă pentru cinci avioane noi Boeing 737 MAX 8, ce vor fi livrate în următorii 5 ani, 586 de milioane de dolari.

Compania Blue Air, de asemenea, a anunțat că a comandat șase aeronave tip Boeing 737 MAX 8, care vor fi livrate în 2019. Comanda a șase dintre ele a fost anunțată  în urmă cu un an, în cadrul Paris Air Show 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri