CFR: Brașov - Sighișoara, reparată parțial cu 2,8 miliarde lei de la UE

Data actualizării: Data publicării:
06-07-cale-ferata-agerpres-2217689-465x215

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a lansat licitaţia deschisă pentru modernizarea subsecțiunii Apața-Cața, parte a tronsonului feroviar Braşov – Sighişoara. Valoarea totală estimată a contractului este de 2,86 miliarde lei fără TVA.

Sursa de finanţare este asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanțarea în proporţie de 18,26% de la bugetul de stat.

Modernizarea secțiunii Apaţa - Caţa contribuie la atingerea obiectivului principal de promovare a mobilității sustenabile pe secțiunea Frontiera Ungară - Curtici - Arad - Simeria - Sighișoara - Brașov, prin creșterea vitezei de circulație la 160 km/h, reducerea duratei de transport și creșterea siguranței feroviare, spune compania.

Proiectul de modernizare pe această secţiune cuprinde o gamă variată de lucrări feroviare: infrastructură, suprastructură, lucrări de artă – poduri/podețe/viaducte/tuneluri, electrificare și energoalimentare, telecomunicații feroviare, semnalizare feroviară, lucrări de construcții civile în stații.

Potrivit Comisiei Europene sectorul Brașov-Sighișoara e format din trei sectoare, respectiv Brașov-Apața, Apața–Cața, and Cața–Sighişoara. Comisia spune că sectoarele nu sunt corespunzătoare cu regulamente ale UE și cu una dintre directivele europene.

Modernizarea secțiunii Apața-Cața va duce la scurtarea segmentului de la 43.95 km to 28.20 km. După modernizarea încărcarea pe osie a unui tren va putea ajunge la 22,5 tone, lungimea trenurilor va ajunge la 740 metri iar viteza de circulație va depăși 100 kilometri la oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri