Greva de avertizare de la metrou a fost declarată nelegală de instanță

Data actualizării: Data publicării:
Oameni care așteaptă metroul pe peron
Stație de metrou înn București. Foto: Metrorex

Tribunalul București a declarat greva de avertisment de joi, 15 noiembrie ca fiind nelegală. Instanța a considerat că Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social, potrivit Metrorex. 

metrou piata victoriei - metrorex.ro (2)
Protestul anunțat de angajații Metrorex pentru miercuri a fost anulat

ACTUALIZARE: Decizia Tribunalului București de a declara nelegală greva de avertisment de săptămâna trecută nu a determinat sindicatele să renunțe la greva generală de miercuri. Aceasta rămâne valabilă.

Citește și Cine sunt păpușarii lui Dragnea și cu cine se luptă


Comunicat Metrorex:

"Tribunalul București a declarat nelegală greva de avertisment declanșată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în data de 15.11.2018.
Potrivit instanței, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social. 
Instanța "constată nelegalitatea declarării și declanșării grevei de avertisment in data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA". 
Conducerea Metrorex își manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social și face apel la angajații săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor la timp și în siguranță este prioritară."

Angajaţii Metrorex au anunțat vineri că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată de miercuri, între orele 4:00 - 16:00, dacă până atunci nu va fi rezolvat conflictul de muncă. 

"În urma intervenţiei administraţiei, precum şi a interpretării Legii 62/2011, nu a fost însuşită ideea că activitatea metroului este o activitate continuă, aşadar suntem nevoiţi să amânăm greva propriu-zisă cu minim două zile. Astfel, Consiliul General USLM a fost întrunit şi a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă prin greva generală începând cu ziua de miercuri, 21.11.2018, între orele 4:00 - 16:00, pe perioadă nedeterminată", potrivit unui comunicat al USLM.

Reprezentanţii USLM consideră că aceste două zile vor ajuta la dezamorsarea conflictului colectiv de muncă, pentru a evita neplăcerile publicului călător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri