Exclusiv Grindeanu anunță că va aduce manageri corporatiști la TAROM. „În câteva zile lucrurile vor fi clarificate”

Data actualizării: Data publicării:
avion tarom pe pista
Grindeanu anunță că va aduce manageri corporatiști la TAROM. Foto: Profimedia

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că va aduce manageri corporatiști la TAROM, companie care de mulți ani merge pe pierdere. Compania aeriană are de două ori mai mulți angajați decât ar fi normal, a spus Grindeanu la Digi24.

„Orice ministru al Transporturilor dorește să salveze un brand național cum e TAROM. Dar ca să faci acest lucru, în acest moment, pot exista anumite măsuri – lucrurile stau prost din punct de vedere economic. Trebuie să iei anumite măsuri care câteodată nu sunt foarte populare.

O companie de acest tip ar trebui să fie undeva la 500-600 de angajați și 90% dintre ei să fie personal de bord. Noi suntem undeva la dublu”, a spus Grindeanu.

El a adăugat că până acum au fost găsite soluții care erau „din interior”.

„Voi încerca o soluție, în câteva zile lucrurile vor fi probabil clarificate, cu manageri în adevăratul sens al cuântului, corporatiști, care și-au făcut cariera nivel european”, a spus Grindeanu, adăugând că vor fi semnate contracte cu aceștia, care să conțină și obiective.

„Principalul este salvarea TAROM. Dacă TAROM supraviețuiește cu 2000 de angajați, eu nu am nimic împotrivă, dar astăzi, pe tot ce ține de indicatori economici, lucrurile nu stau în picioare. Iar eu nu îmi doresc să închid TAROM și nu își dorește, cred, niciun Guvern. Trebuie să salvăm acest brand național, chiar dacă anumite măsuri nu vor fi foarte populare”, a adăugat ministrul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri