Mihai Chirica: Nici Angela Merkel, nici premierul Franței nu se plâng că nu au autorizații de mediu pentru autostrăzi

Data actualizării: Data publicării:
mihai chirica

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, spune că se va alătura protestului #șîeu, lansat de omul de afaceri Ștefan Mandachi, față de lipsa autostrăzillor.

El a spus la Digi24 că decizia altor primari, inclusiv din PSD, de a susține această mișcare este „este o reacție firească”.

Edilii nu fac decât să urmărească interesele comunității, culoarea politică are mai puțină importanță”, a spus Chirica.

El a precizat că nici Iașiul nu stă bine din acest punct de vedere, pentru că are nevoie de o șosea de centură care să ajute la fluidizarea traficului.

De autostrăzi nu putem vorbi deocamdată nimic decât faptul că ne dorim cu toții, amintim de fiecare dată când facem programul de guvernare că ne trebuie, că este necesară, că de mâine lucrurile încep, după care ne lovim de partea procedurală care, cu siguranță, orice stat din Europa o respectă, dar nu se plânge nici Angela Merkel (cancelarul Germaniei, n.r.), nu se plânge nici premierul Franței (Edouard Philippe, n.r.), nici alt demnitar din statele care ne înconjoară. Numai noi ne plângem că ne trebuie autorizație de mediu. Dar de noi depinde cât de repede ne mișcăm ca să obținem aceste documente”, a mai spus edilul.

Primari din toată ţara, inclusiv de la PSD, au anunţat că vor participa la protestul lansat de omul de afaceri Ştefan Mandachi. Doar în judeţul Gorj, şase primării vor opri activitatea vineri, timp de 15 minute, ca atragă atenţia autorităţilor că e nevoie urgentă de autostrăzi. Gorjenii nu visează la o autostradă care să lege Oltenia de restul ţării, vor măcar un drum expres, cu patru benzi, între Târgu Jiu şi Craiova.

Voi protesta din calitatea de cetățean și de primar, lăsând pe ceilalți să se apropie de mine fără a influența viața instituției. Orice coleg e bine primit. Tragem un semnal de alarmă ca să arătăm că suntem solidari când vorbim de destinele comune. Nu suntem individualiști. Nu doar moldovenii au nevoie de autostradă, ci toată România. Trebuie să îi trezim pe cei care ne guvernează. Programul de autostrăzi e unul de care România are nevoie la fel ca cel de educație și sănătate, trebuie să muncim toți pentru asta”, a mai spus Mihai Chirica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri