Sari la conținut

Trenuri cu întârziere de aproape șase ore

Trenurile circulă pe un singur fir între Braşov şi Dârste, în urma unei avarii la firul de contact, întârzierile estimate la sosirea în Gara de Nord din Bucureşti ajungând şi la 350 de minute. Pasagerii din trenurile Regio oprite în zona respectivă au fost transferaţi în trenuri InterRegio, a declarat, pentru News.ro, Alina Predescu, purtătorul de cuvânt al CFR Călători.

gara tren cfr calatori - captura digi24

Circulaţia feroviară între Braşov şi Dârste se desfăşoară, luni, pe un singur fir, din cauza unei avarii la firele de contact, a declarat Alina Predescu, purtătorul de cuvânt al CFR Călători.

Avaria s-ar fi produs în apropierea unui pod, de pe care s-a scurs apă amestecată cu material antiderapant, împrăştiat de drumari pentru a preveni formarea poleiului.

Astfel, a fost întreruptă tensiunea pe unul dintre firele de contact, circulaţia desfăşurându-se la „cale liberă”, pe un singur fir, a precizat Alina Predescu.

Trenurile care ar trebui să ajungă în Gara de Nord au întârzieri şi de 350 de minute.

Purtătorul de cuvânt al CFR Călători a mai spus că pasagerii din trenurile Regio, staţionate în zona unde s-a produs avaria, au fost transferaţi în trenuri InterRegio, care au avut prioritate.

Ea a adăugat că echipele de intervenţie acţionează pentru remedierea cât mai rapidă a defecţiunii.