Escrocherie cu zeci de animale. Bărbat condamnat la închisoare pentru că ar fi înșelat mai mulți fermieri racolați de pe internet

Data publicării:
animale care se uita spre aparatul foto
Zeci de animale au fost "vândute" pe promisiuni. "Cumpărătorul" a fost condamnat la închisoare pentru înșelăciune. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Tulcea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce ar fi înșelat mai mulți fermieri din Satu Mare, racolați de pe platformele de vânzare online. Bărbatul se dădea drept un om de afaceri de succes și se oferea să le cumpere animalele. Când venea momentul să le dea banii, individul invoca motive, iar ulterior era de negăsit. Prejudiciul, scrie Presa SM, se ridică la peste 76.000 de lei.

Bărbatul de 28 de ani este din Babadag, județul Tulcea, iar victimele erau racolate de pe platformele de vânzare online.

Numai din județul Satu Mare ar fi "cumpărat" zeci de vaci de la mai mulți fermieri, cu promisiunea că, în decurs de o săptămână, banii le vor fi virați în conturile bancare.

Ca să câștige încrederea victimelor, tânărul lăsa impresia unui om de afaceri serios, de succes, care conducea o mașină de lux și era foarte bine îmbrăcat, scrie sursa citată. În plus, pe parcursul întâlnirilor cu clienții vorbea tare la telefon, iar din discuțiile purtate cu o terță persoană reieșea că animalele urmau să fie vândute, în scurt timp, mai departe, la Babadag. "Vezi câte comenzi am?! Suntem oameni serioși!", i-ar fi spus escrocul unuia dintre fermierii păgubiți.

Doar că banii pentru animale nu mai erau virați în termenul stabilit. La telefon, cand era sunat, individul le spunea oamenilor că nu a reușit să vândă mai departe, dar că are banii și că va face plata în cel mult două zile, după care era de negăsit.

În urma plângerilor făcute la Poliție, individul a fost identificat și s-a ales cu dosar penal pentru înșelăciune. Luni, 11 septembrie 2023, tânărul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Prejudiciul, scrie sursa citată, se ridică la peste 76.000 de lei.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri