17 oameni au murit după ce autocarul în care erau s-a prăbușit de pe o șosea de munte, în Filipine

Data publicării:
autocar prabusit in filipine
17 oameni au murit după ce autocarul în care erau s-a prăbușit de pe o șosea de munte, în Filipine. FOTO: Profimedia Images

Un autocar a ieşit de pe şosea şi s-a prăbuşit de pe un munte în centrul Filipinelor, provocând moartea a 17 pasageri, a declarat miercuri un responsabil regional.

Vehiculul circula pe o porţiune unde au loc frecvent accidente, în provincia Antique, a declarat şeful agenţiei regionale de gestionare a dezastrelor, Roderick Train, care a comunicat bilanţul.

Pe lângă persoanele decedate, alte şapte sunt în stare critică la spital şi patru în stare stabilă, a precizat el pentru AFP, citat de Agerpres.

"Este un drum de munte, autocarul a căzut de la înălţime. Acesta este motivul pentru care impactul a făcut atât de multe victime", a adăugat el.

Potrivit martorilor, a fost o "defecţiune mecanică", a relatat Train, indicând că şoferul "a pierdut controlul" din cauza unei "potenţiale defecţiuni a frânei".

Operaţiunile de căutare şi salvare s-au încheiat dimineaţa, a continuat el, spunând că autorităţile vor încerca apoi să recupereze vehiculul.

Accidentele rutiere mortale sunt frecvente în Filipine, unde şoferii ignoră frecvent codul rutier, iar vehiculele sunt adesea prost întreţinute sau supraîncărcate. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri