3 ofițeri ruși din FSB au fost uciși într-un atac de „răzbunare” în Melitopol (Ministerul ucrainean al Apărării)

Data publicării:
ofiter fsb in cosum de camuflaj si casca, cu spatele
Agent FSB în timpul unei operațiuni. Foto: Profimedia Images

Cel puțin trei ofițeri ruși au fost uciși în orașul ucrainean Melitopol, controlat de Moscova, într-o explozie despre care serviciile de informații ucrainene au declarat duminică că a fost un „act de răzbunare” din partea grupurilor de rezistență locale, transmite The Guardian.

Explozia a avut loc în timpul unei întâlniri de sâmbătă a ofițerilor ruși în Melitopol, un oraș din sud-vestul Ucrainei care a devenit un centru al forțelor rusești după ce acestea l-au capturat în primele zile ale războiului. 

„Acest act de răzbunare, comis de reprezentanți ai mișcării locale de rezistență, a avut loc în birourile (poștale) confiscate de ruși”, a precizat online departamentul de informații al Ministerului ucrainean al Apărării. 

„Inamicul nu învață nimic și continuă să își organizeze cartierul general acolo”, a declarat Ivan Fedorov, primarul în exil al orașului Melitopol, la televiziunea publică ucraineană. 

Reuters nu a putut verifica în mod independent afirmația serviciilor de informații ucrainene. Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a comenta. 

Comunicatul serviciilor de informații ucrainene arăta că la întâlnirea de sâmbătă au participat ofițeri ai Gărzii Naționale Ruse și ai serviciilor de informații FSB. 

„Ca urmare a exploziei, cel puțin trei ofițeri ai Gărzii Naționale au fost uciși la sediu”, se arată în comunicat. „Informațiile privind alte pierderi ale inamicului sunt în curs de clarificare”. 

Atât Rusia, cât și Ucraina au subestimat adesea numărul propriilor victime militare în războiul care durează de 20 de luni, exagerând în același timp pierderile pe care susțin că și le-au provocat reciproc. 

Ucraina a efectuat o serie de atacuri asupra Melitopolului, un oraș din regiunea Zaporojie, care avea o populație de aproximativ 150.000 de locuitori înainte de război și care a devenit un element cheie pentru apărarea teritoriilor pe care le controlează Moscova în sudul Ucrainei. 

Presa ucraineană a declarat că un atac de săptămâna trecută asupra orașului ocupat Skadovsk, din regiunea Herson, a vizat, de asemenea, ofițeri ruși. 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri