„A făcut un lucru foarte uman”. Fiul lui Kadîrov, lăudat după ce a bătut un student ucrainean închis în Cecenia

Data actualizării: Data publicării:
fiul lui kadirov
Adam Delimkhanov, comandantul trupelor cecene și Adam Kadîrov, fiul liderului cecen. Foto: NEXTA/Twitter

Adam Delimkhanov, comandantul trupelor cecene și mâna dreaptă a liderului cecen, l-a lăudat pe fiul lui Ramzan Kadîrov pentru că a bătut un student acuzat că ar fi ars Coranul. Nikita Zhuravel, în vârstă de 19 ani, un ucrainean care a fost arestat pentru că a ars un Coran în orașul rus Volgograd, spune că a fost agresat într-un centru de arest preventiv din Groznîi de Adam Kadîrov, fiul în vârstă de 15 ani al liderului cecen.

În canalul său Telegram, Delimkhanov a spus că Adam Kadîrov „a arătat un exemplu de patriotism și dorința de a proteja religia și locurile noastre sacre” după ce l-a lovit într-un centru de detenție cecen pe studentul ucrainean.

„Având în vedere crima odioasă a acestui subom Zhuravel, Adam a făcut un lucru foarte uman, lăsându-l să trăiască. Pentru astfel de acte, oamenii merită cea mai aspră pedeapsă”, a declarat Delimkhanov, deputat al Dumei de Stat și erou al Rusiei. În mai 2023, Zhuravel a fost acuzat că a ars un Coran la Volgograd, după care a fost transferat în Cecenia.

Anterior declarațiilor lui Delimkhanov, Tatiana Moskalkova, comisarul rus pentru drepturile omului, a declarat că primit „un apel de la Nikita Zhuravel, care a fost acuzat și este reținută într-un centru de arest preventiv din Groznîi. El susține că a fost agresat fizic de Adam Kadîrov, fiul liderului ceceni, în timpul vizitei sale la centrul de detenție.”

Un videoclip cu Coranul ars la Volgograd a apărut pe rețelele de socializare pe 19 mai. Două zile mai târziu, forțele de securitate ruse au raportat reținerea unui suspect, rezidentul local Nikita Zhuravel, originar din Ucraina, care se mutase la Volgograd din Crimeea anexată de Rusia.

Aleksandr Bastrykin, șeful Comitetului de anchetă al Rusiei, a ordonat ca cazul lui Zhuravel să fie transferat în Cecenia. La scurt timp după aceea, adolescentul a fost dus la Groznîi.

Editor : A.R. | R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri