A murit Dianne Feinstein, cea mai longevivă femeie senator din istoria Statelor Unite

Data publicării:
Dianne Feinstein
Dianne Feinstein a murit la vârstă de 90 de ani, după o lungă carieră politică. Foto: Profimedia Images

Senatoarea americană Dianne Feinstein, una dintre cele mai longevive politiciene din Statele Unite, a murit, vineri, la vârsta de 90 ani, relatează Reuters.

Feinstein a avut una dintre cele mai lungi cariere în politica americană, deținând funcția de senator pentru statul California din 1992. Democrata în vârstă de 90 de ani a murit în funcție, iar succesorul ei temporar, până la alegeri, va fi numit de guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Ea a rămas cunoscută pentru prima reformă serioasă în domeniul armelor de foc în Statele Unite și pentru documentarea cazurilor de tortură ale suspecților de terorism la CIA.

Feinstein a fost, de asemenea, prima femeie care a devenit președintă a influentei comisii de informații din Senatul SUA.

De-a lungul carierei ei de aproape 31 de ani în Senatul SUA, Feinstein a rămas cunoscută ca o democrată moderată, adoptând uneori și poziții ceva mai liberale, dar criticată îndelungat de facțiunea de stânga din interioriul partidului.

Ea a ajuns în Senatul SUA după ce a câștigat alegeri anticipate în 1992 și a fost realeasă, apoi, de încă cinci ori, inclusiv în 2018, devenind, astfel, cea mai longevivă femeie senatoare din istorie.

Anterior, a fost primăriță a orașului San Francisco între 1978 și 1988, după ce predecesorul ei a fost asasinat. Momentul asasinatului a marcat-o atât de mult încât și-a dedicat cariera reformei în domeniul armelor de foc pentru a opri „uciderea nevinovaților”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri