Video „Aceasta este Avdiivka”: Rușii au pierdut aici 20.000 de militari în ultimele două luni și au înaintat aproape 2 kilometri

Data publicării:
blocuri în ruine și tancuri rusești distruse la Avdiivka
Rușii încearcă să încercuiască orașul Avdiivka, în ciuda pierderilor uriașe. Sursa gif: Facebook/Ministry of Defence

Forțele ruse au reușit să avanseze în ultimele două luni între 1,5 și 2 kilometri în anumite zone ale frontului de la Avdiivka, dar au înregistrat pierderi uriașe: aproape 20.000 de ruși au fost uciși sau răniți în această perioadă, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, citat de Kyiv Independent.

Rusia a declanșat în octombrie o ofensivă cu scopul de a cuceri Avdiivka. Localitatea, puternic fortificat de forțele ucrainene, se află la doar 22 de kilometri de orașul Donețk, aflat sub controlul trupelor ruse și care e capitala uneia din cele 4 regiuni anexate ilegal de Putin în 2022, dar pe care forțele Moscovei încă nu reușesc să o controleze militar în întregime.

„Dacă luăm în considerare data de 10 octombrie, când inamicul a început să fie mai activ, în unele zone a reușit să avanseze între un kilometru jumătate și doi kilometri”, a spus Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al forțelor ucrainene din regiune.

„Dar i-a costat scump. În mai puțin de două luni inamicul a pierdut aproape 25.000 de oameni, morți și răniți, în jur de 200 de tancuri și peste 400 de vehicule blindate” 

80% din totalul pierderilor armatei ruse au avut loc în zona frontului de la Avdiivka, de unde rezultă, conform surselor ucrainene, că doar în luptele pentru acest oraș rușii au pierdut circa 20.000 de oameni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aceasta este Avdiivka. În 2022, Rusia a plănuit să ocupe orașul și întregul Donbas în doar 10-14 zile. În schimb, atacurile recente au dus la o creștere cu 90% a pierderilor armatei ruse”, se arată într-o postare publicată pe contul de Facebook al ministerului britanic al Apărării.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri