Adam Britton, un renumit expert britanic în crocodili, a recunoscut că a torturat, violat și ucis zeci de câini

Data actualizării: Data publicării:
adam britton
Adam Britton a recunoscut în fața unui tribunal australian că s-a filmat în timp ce tortura zeci de câini până când aproape toți au murit. Foto: Facebook

Un renumit expert britanic în crocodili a recunoscut că este vinovat pentru 60 de acuzații, legate de torturare a animalelor, zoofilie și accesare de materiale cu abuzuri asupra copiilor, scrie BBC.

Adam Britton a recunoscut în fața unui tribunal australian că s-a filmat în timp ce tortura zeci de câini până când aproape toți au murit. El posta apoi videoclipurile pe internet, unde a accesat și materiale despre abuzuri asupra copiilor.

Adam Britton, un zoolog de renume care a lucrat la producții BBC și National Geographic, nu a primit încă sentința.

La o audiere care a avut loc luni la Curtea Supremă din Teritoriul de Nord (NT), procurorii au prezentat dovezi împotriva lui Britton. Multe dintre detaliile crimelor lui Britton sunt prea dure pentru a fi publicate și atât de „grotești” încât judecătorul a avertizat oamenii să părăsească sala de judecată.

Președintele Curții Supreme de Justiție, Michael Grant, și-a exprimat îngrijorarea că faptele din acest caz ar putea provoca un „șoc”.

Britton a avut un „interes sexual sadic” pentru animale, cel puțin din 2014, au declarat procurorii în fața instanței, și, pe lângă faptul că și-a exploatat propriile animale de companie, a manipulat alți proprietari de câini pentru a le încredința pe ale lor.

Dintre cei 42 de câini pe care i-a maltratat în 18 luni înainte de a fi arestat, 39 au murit.

Născut în West Yorkshire, Britton a crescut în Marea Britanie înainte de a se muta în Australia în urmă cu peste 20 de ani pentru a lucra cu crocodili.

Cu un doctorat în zoologie, bărbatul în vârstă de 51 de ani și-a construit o reputație la nivel global pentru expertiza sa, deținând o poziție academică la Universitatea Charles Darwin și chiar l-a găzduit pe David Attenborough în timp ce veteranul prezentator a filmat o parte din documentarul Life in Cold Blood pe proprietatea sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri