Un clujean și-a abuzat sexual câinele în ultimele luni. Cazul a scos la lumină o afacere cu animale care ar fi ucise

Data actualizării: Data publicării:
lisa-caine-abuzat-sexual-cluj

Caz șocant în județul Cluj. Un bărbat în vârstă de 59 de ani este acuzat că și-a abuzat sexual câinele. El a fost dat pe mâna poliției chiar de sora sa, iar acum este cercetat pentru abuz împotriva animalelor. Cățelușa a ajuns la un ONG din București. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Această cățelușă a trecut, în ultimele luni, printr-un adevărat chin. Are un an și cinci luni și a fost victima unui zoofil.

Vasile Velea, bărbatul acuzat de zoofilie: „Ce treabă am eu cu un câine la vârsta mea? Ce urme? Câinii tot pe ea au fost. (Reporter: Sunt dovezi că ați abuzat-o, cum puteți spune că nu e așa?) Păi nu-i așa.”

Măriuța Pop, jurnalist Digi24: De la vârsta de 6 luni, cățelușa Lisa locuia în această casă. Timp de 8 luni, aceasta a fost ținută captivă și abuzată de către proprietar, iar acesta nu ar fi un caz singular.

După ce sora agresorului a făcut plângere, poliția a venit și a luat câinele.

Marius Chirca, președinte Asociația Kola Kariola: „Trauma încă se vede. În momentul în care o ating, în special pe spate se blochează; probabil bănuiește ce o așteaptă.”

- Uitați-va la ea, unde e ținută o cățelușă abuzată sexual, Poliția Română, toate televiziunile, uitați-vă unde au adus-o.

Animale ucise pentru profit

Inițial, cățelușa a ajuns într-un ecarisaj din Turda. Noi am aflat că aici s-ar desfășura o afacere cu animalele străzii. Totul, pe bani publici.

Măriuța Pop, jurnalist Digi24: La marginea municipiului Turda, pe strada Bogata, funcționează în aceste clădiri, de ani de zile, un centru de ecarisaj. Aproximativ 15 câini ai străzii sunt aduși aici în fiecare săptămână. Deși clădirile și condițile par improprii, proprietarul ne asigură că aceștia sunt pregătiți și îngrijiți pentru adopoție, însă asociațile pentru protecția animalelor sunt de altă părere.

Nicolae Ciobanu, medic veterinar: „Am din apropiere câteva contracte, dar nu valori mari, la 10.000 de lei, 15.000 de lei. (R: Cu ce orașe mai aveți?) Câmpia Turzii, Luna.”

Anca Georgescu, președinte TAC Cluj: „Cazuri în care domnul Ciobanu nu a mai așteptat cele 14 zile impuse de lege și a omorât câinii la câteva zile sau chiar pe loc, după ce i-a confiscat din curțile oamenilor. El trebuie să scape cumva de câinii pe care îi are în adăpost și atunci îi ucide. Pe fiecare câine preluat și adus în adăpost, primăria cu care are contract, decontează o anumită sumă. Ne-a făcut și o ofertă: dacă voi îmi dați 450 de milioane pe lună, câți bani fac eu din contractele astea, eu nu mai omor de mâine.”

Nicolae Ciobanu, medic veterinar: „Noi nu omorâm câini, nu. Câinii se eutanasiază în cel mai rău caz, în anumite situații. Sunt situații, sigur că da.”

După ce a fost lansată o petiție pe Facebook, cățelușa Lisa a ajuns în București, în grija asociației Kola Kariola.

Andreea Vișan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj: „Cercetările au fost derulate în urma unei sesizări că un bărbat din comuna Luna, județul Cluj întreține raporturi sexuale cu animalul său, respectiv un câine.”

Potrivit legii, cei care fac rău intenționat animalelor pot face închisoare de la 3 luni la un an.

Urmăriți în clipul de mai sus o dezbatere cu Tudor Tim-Ionescu, consilier general în Primăria Capitalei și inițiatorul Poliției Animalelor în București, Marius Chircă, președintele Asociației Kola Kariola, cea care a reușit să preia cățelușa abuzată sexual, și cu psihologul Keren Rosner.

Redactor site: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Oprah Winfrey, internată de urgență. Care este starea celebrei prezentatoare TV
Digi FM
Adi Despot, după ce Babasha a urcat pe scenă la concertul Coldplay: ”Te...
Pro FM
Soția lui Jorge a furat toată atenția la o nuntă mondenă, într-o rochie decoltată și cu crăpătură. E cu 10...
Film Now
Robert De Niro, îndrăgostit lulea de iubita lui cu 35 de ani mai tânără. Actorul nu s-a oprit din zâmbit în...
Adevarul
Rezultate alegeri locale 2024. Suceava: Tânărul care l-a învins pe Gheorghe Flutur. S-a înscris în PSD din...
Newsweek
Ce categorie de pensionari iau 1.500 lei în plus la pensie la recalculare? Când s-au pensionat?
Digi FM
Anca Molnar, make-up artistul vedetelor, a murit la doar 35 de ani. Tânăra fusese diagnosticată cu o formă...
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Brad Pitt, "devastat" că fiica lui, Shiloh, a renunțat la numele lui de familie: "Simbol al unei înstrăinări...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...