Aeroportul din Veneția s-a închis din cauza unui stol uriaș de pescăruși

Data publicării:
pescăruș
Aeroportul din Veneția s-a închis din cauza unui stol uriaș de pescăruși. Foto: Shutterstock

Aeroportul Marco Polo din Veneția a fost forțat să se închidă, vineri, mai bine de o oră, după ce un stol foarte mare de pescăruși a „invadat” pista.

Aeroportul din orașul din nord-estul Italiei s-a închis la ora locală 09:45 (07:45 GMT), scrie BBC.

Zece zboruri care trebuiau să plece vineri între orele 09:40 și 12:15 au fost anulate, potrivit site-ului aeroportului, în timp ce alte câteva zboruri au fost amânate.

De asemenea, zborurile care aveau ca destinație aeroportul Marco Polo au fost redirecționate către Treviso, Verona, Trieste și Milano, înainte ca operațiunile normale să fie reluate la ora 11:20.

Unul dintre zborurile redirecționate, care se întorcea la Veneția de la Roma, îl transporta pe președintele regiunii Veneto, Luca Zaia. Aeronava s-a învârtit în zbor timp de aproximativ 25 de minute înainte de a fi redirecționată către Trieste, potrivit rapoartelor din presa italiană.

Zaia ar fi spus că aproximativ 200 de pescăruși blocau pista pe care avionul său trebuia să aterizeze, relatează The Guardian.

Veneția este la fel de renumită pentru pescăruși, precum este și pentru gondole. Cu toate acestea, prezența lor a devenit din ce în ce mai problematică în ultimii ani, existând cazuri în care turiștii au fost atacați de păsările care voiau să le fure mâncarea din mâini.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri