Aleksei Navalnîi a fost plasat în carceră pentru că n-a răspuns la „munca de educare”. El e pus să „facă mișcare” la -32 de grade

Data actualizării: Data publicării:
navalnii
Navalnîi a fost încarcerat într-o colonie penitenciară de maximă securitate din nord-vestul Siberiei. Foto: X/Twitter/Alexey Navalny

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost plasat în carceră la câteva săptămâni după ce a fost transferat într-o colonie penală de maximă securitate din Siberia. Nalalnîi a precizat, conform unui mesaj postat marți pe contul său oficial de X/Twitter că a fost pus în carceră („Șizo”, în jargonul rusesc) imediat după ce a ieșit din carantina în care a fost plasat după transferul la colonia din regiunea Iamalia-Neneția, din nord-vestul Siberiei.

„Tocmai am ieșit din carantină când am aflat că «deținutul Navalnîi a refuzat să se prezinte conform regulamentului, nu a răspuns la munca de educare și nu a tras concluziile corecte referitoare la persoana sa». 7 zile în carceră/Șizo”, se arată în mesajul publicat de Navalnîi pe contul său de X/Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Navalnîi a prezentat în postare și „un detaliu minunat”: cei aflați într-o celulă normală de închisoare au programată după-amiaza plimbarea din curtea închisorii. „Chiar dacă vorbim despre noapte polară, e mai cald totuși cu câteva grade după-amiaza”.

În schimb, pentru cei aflați în carceră, plimbareae programată la ora 06:30 dimineața.

„11 pași de la un zid la altul (pe lungime) și alți trei pași de la un alt zid la altul (pe lateral) - nu e cine știe ce mișcare, dar măcar e ceva, așa că optez pentru plimbare”, a spus Navalnîi, care a precizat că, indiferent de vreme, preferă să îndeplinească această rutină.

Plimbarea în curtea închisorii dimineața are loc la temperaturi de circa -32 de grade Celsius. „Niciodată temperatura nu a scăzut sub -32 de grade. Chiar și așa, te poți plimba jumătate de oră, dar asta numai dacă speri să-ți crească un nou nas, urechi și degete”.

Opozantul lui Putin își permite chiar să glumească, în aceste condiții:

„Nimic nu e mai revigorant decât o plimbare în Iamalia la 6:30 dimineața. Și ce briză răcoroasă bate în curtea închisorii printre zidurile de beton. E pur și simplu - uau!”

Navalnîi a adăugat că și-a amintit de scena din filmul „The Revenant”, în care personajul interpretat de Leonardo di Caprio se adăpostește în carcasa unui cal mort pentru a nu muri de frig.

„Nu cred că ar merge aici. Ai muri înghețat în 15 minute. Aici, ai avea nevoie de un elefant. Un elefant fierbinte sau la pus la grătar. Dacă ai tăia burta unui elefant abia scos de la cuptor și te-ai strecura înăuntru, ți-ar ține de cald o vreme”, a spus Aleksei Navalnîi în încheierea mesajului despre condițiile din colonia penitenciară din Siberia în care e încarcerat.

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, se află încarcerat în colonia penitenciară IK-3 din Kharp, din districtul autonom Iamalia-Neneția. El a fost condamnat la 19 ani de închisoare în august, după ce a fost găsit vinovat de crearea unei comunități extremiste, finanțarea activităților extremiste și numeroase alte infracțiuni. Navalnîi a petrecut până acum 273 de zile în carceră.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri