Video Alertă cu bombă la Versailles. Sute de oameni au fost evacuați din celebrul palat

Data actualizării: Data publicării:
Alertă cu bombă la Versailles. Sute de oameni au fost evacuați din celebrul palat
Alertă cu bombă la Versailles. Sute de oameni au fost evacuați din celebrul palat. Foto: Captură Digi24

Sute de oameni au fost evacuați, sâmbătă, din Palatul Versailles, după o amenințare cu bombă. Este al doilea obiectiv turistic din Franța vizat de o alertă teroristă în cursul acestei zile, după ce Muzeul Luvru a fost și el închis.

Autorităţile franceze au evacuat sâmbătă Palatul Versailles din cauza unei alerte cu bombă, transmite AFP.

O sursă din poliţie a precizat că s-a primit un mesaj anonim pe website-ul moncommissariat.fr. Palatul Versailles va rămâne închis până la finalul zilei.

De asemenea, și Luvrul, cel mai mare și mai important muzeu al Franței, a fost închis astăzi din cauza unei alerte cu bombă.

Sute de oameni au fost puși pe fugă de sirene. S-au repezit către ieșire și s-au îndepărtat rapid, în timp ce poliția a venit la fața locului.

S-a dovedit o alarmă falsă, dar muzeul va rămâne închis pe toată durata zilei.

Franţa a decis vineri seară să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la ''urgenţă de atentat'', cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, ce permite mobilizarea excepţională a mijloacelor antiteroriste, după asasinarea unui profesor, Dominique Bernard, care a fost înjunghiat în faţa unui liceu din oraşul Arras (nordul Franţei) de către un tânăr radicalizat.

Acest atac a fost calificat drept ''act de terorism islamist'' de preşedintele francez Emmanuel Macron. Palatul Elysée a anunţat sâmbătă desfăşurarea a 7.000 de soldaţi pe teritoriul francez.

Alertă a fost și în Polonia. În capitala Varșovia, mai exact, unde un bărbat s-a urcat pe monumentul dedicat tragediei de la Smolensk. Susținea că are în rucsac o bombă pe care o va detona, iar poliția a blocat întreaga zonă.

Într-un final, individul a fost reținut și asupra lui nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri