Exclusiv Ambasadorul Israelului în România: „Iranul vrea să devină o putere hegemonică în regiune. E o sursă de teroare”

Data actualizării: Data publicării:
steaguri iran
Iranul a atacat Israelul cu peste trei sute de drone și rachete. FOTO: Profimedia Images

Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a declarat, la Digi24, că Iranul vrea să devină o putere hegemonică în regiune. El a adăugat că este o sursă „de teroare și de conflict”.

„Ce a făcut Iranul a fost să ocupe capitale arabe, a preluat controlul asupra Libanului și Beirutului, au propriul guvern. În Siria Iranul controlează situația, în Yemen, de asemenea, rebelii houthi au creat o forță de foarte mulți oameni, care folosesc tehnologie iraniană. La fel se întâmplă și în Irak”, a declarat Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România.

Ambasadorul a adăugat că „o serie de țări din regiune, nu numai Israelul, sunt pur și simplu atacate și hărțuite de Iran, care vrea să devină o putere hegemonică în regiune”.

„Dacă nu facem ceva va continua să fie o problemă uriașă, pentru că Iran e o sursă de teroare și de conflict în regiune”, a mai spus Reuven Azar.

Iranul a atacat Israelul cu peste trei sute de drone și rachete. Teheranul a avertizat SUA să nu se implice în conflict, în timp ce avioane și sisteme antiaeriene americane au doborât dronele iraniene. Imagini din orașele israeliene, publicate pe rețelele sociale, au arătat explozii pe cer, în timp ce dronele și rachetele lansate de Teheran erau interceptate.

IDF a anunțat că a interceptat 99% dintre acestea, inclusiv câteva „zeci” de rachete balistice iraniene cu ajutorul scutului antirachetă al Israelului. Oficialii israelieni au făcut referire la un „răspuns fără precedent” pe care îl vor da Iranului.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri