Galerie Foto Apariție neașteptată a lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei schimbă tactica și face băi de mulțime

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin in multime
Președintele rus Vladimir Putin se întâlnește cu locuitorii din Derbent, Republica Daghestan, Rusia. FOTO Profimedia

Chiar dacă în ultimii trei ani Vladimir Putin a apărut rareori în spațiul public, liderul de la Kremlin pare să fi schimbat tactica, după ce s-a confruntat cu una dintre cele mai mari provocări la adresa autorității sale - rebeliunea mercenarilor Wagner. Putin a revenit în atenția publicului și a participat la reuniuni și evenimente, pentru a demonstra că puterea îi este de neatins, iar armata și statul rămân unite sub conducerea sa, transmite CNN.

Vladimir Putin a stat în izolare aproape completă în timpul pandemiei, iar atunci când a apărut, a fost văzut de obicei așezat la un birou imens, departe de interlocutorii săi. Lucrurile par să se fi schimbat, iar Putin a ales să se afișeze mai des în public după evenimentele tensionate petrecute la finele săptămânii trecute, în care a avut de gestionat una dintre cele mai critice provocări la adresa autorității sale. 

Acesta a făcut o adevărată baie de mulțime în cadrul unei deplasări în Daghestan.

Liderul Rusiei a fost întâmpinat de susținători entuziasmați pe străzile orașului Derbent, potrivit imaginilor furnizate de cabinetul său, la doar câteva zile după rebeliunea orchestrată de șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin.

Vladimir Putin a făcut baie de mulțime în Daghestan FOTO: Profimedia Images
Vladimir Putin a făcut baie de mulțime în Daghestan FOTO: Profimedia Images

 

Kremlinul face acum eforturi uriașe pentru a-l readuce pe Vladimir Putin în atenția cetățenilor și pentru a-i confirma autoritatea, organizând întâlniri și evenimente publice menite să arate cât de unit este statul sub conducerea sa. 

"Nu există nicio persoană în Daghestan care să nu susțină deciziile adoptate de către conducerea Federației Ruse pe 24 iunie", a declarat președintele Daghestanului, Serghei Melikov, la o întâlnire de lucru cu Putin, în marja vizitei sale.

"Nu am avut nicio îndoială cu privire la reacțiile din Daghestan și din întreaga țară", a răspuns Putin.

O înregistrare video difuzată luni de Kremlin îl arată pe Putin adresându-se unei audiențe a Forumului Internațional al Tineretului Industrial, reunit la Tula. Discursul - care nu a abordat deloc revolta - a fost prima apariție a lui Vladimir Putin după ce Prigojin și-a întors trupele sâmbătă și a plecat în Belarus.

Kremlinul nu a menționat însă când sau unde a fost filmat videoclipul.

Putin a fost, de asemenea, văzut adresându-se forțelor de securitate de la Kremlin și lăudând autoritățile care au reprimat rebeliunea.

"Într-o situație dificilă, ați acționat clar, bine coordonat, v-ați dovedit loialitatea față de poporul Rusiei și față de jurământul militar, ați dat dovadă de responsabilitate pentru soarta patriei", a transmis liderul de la Kremlin forțelor de securitate.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri