Armata israeliană a eliberat doi ostatici din Gaza. 52 de oameni uciși în timpul bombardamentelor din timpul nopții în Rafah

Data actualizării: Data publicării:
armata israeliana
Armata israeliană a eliberat doi ostatici din Gaza. 52 de oameni uciși în timpul bombardamentelor din timpul nopții în Rafah. FOTO: Profimedia Images

Armata israeliană a anunțat că a eliberat doi ostatici în timpul unor lovituri în sudul Fâșiei Gaza. A precizat că este vorba despre doi israelieni, care sunt în „stare medicală bună” și au fost transportați la spital pentru analize medicale. Anterior, Societatea Semilunii Roșii din Palestina anunțase că Rafah a fost atacat și că peste 50 de oameni au fost uciși.

O serie de lovituri aeriene israeliene în cursul nopţii de duminică spre luni la Rafah, un oraş din Fâşia Gaza la frontiera cu Egiptul, au făcut 52 de morţi, potrivit unui bilanţ al Ministerului Sănătăţii al mişcării islamiste Hamas, aflat la putere în Gaza. Aceste lovituri au lovit 14 case şi trei moschei din diferite zone din Rafah, potrivit guvernului Hamas.

Armata israeliană a afirmat într-un comunicat că "a efectuat o serie de raiduri împotriva unor ţinte teroriste din sudul Fâşiei Gaza", adăugând că acestea au fost finalizate.

Serviciile de securitate israeliene au anunţat că au eliberat doi ostatici răpiţi pe 7 octombrie de luptătorii Hamas într-o operaţiune în cursul nopţii de duminică spre luni la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza.

"Fernando Simon Marman, 60 de ani, şi Louis Har, de 70 de ani, au fost recuperaţi în timpul unei operaţiuni nocturne la Rafah, desfăşurată în comun de armată, Shin Beth (securitate internă) şi poliţia israeliană", potrivit unui comunicat al acestor servicii.

Oficialii israelieni nu au oferit detalii despre operațiune, dar ministrul Apărării Yoav Gallant a descris-o ca fiind "impresionantă".

El a adăugat: "Vom continua să ne îndeplinim angajamentul de a-i elibera pe toți cei răpiți, prin orice modalitate".

Comunitatea internaţională şi-a exprimat îngrijorarea după ce, săptămâna trecută, premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să "pregătească" o ofensivă la Rafah, ultimul refugiu pentru persoanele strămutate din cauza războiului din Fâşia Gaza.

Un înalt oficial umanitar al ONU a declarat pentru BBC că nu există niciun loc sigur în care oamenii din Gaza să meargă acum.

Duminică, președintele american Joe Biden i-a spus premierului israelian Benjamin Netanyahu că o ofensivă în Rafah nu ar trebui să aibă loc fără măsuri care să asigure siguranța civililor. În replică, Netanyahu a insistat că va continua și că se pregătește un plan.

Hamas a avertizat sâmbătă că o ofensivă asupra Rafah ar putea provoca "zeci de mii de morţi şi răniţi".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri