Armata SUA a atacat din nou Yemenul cu rachete Tomahawk lansate de pe mare

Data actualizării: Data publicării:
Arleigh Burke-class guided-missile destroyer USS Laboon (DDG 58) fires a round from the Mark 45, Mod 2, 5 inch gun
Navele americane au continuat să fie atacate de rebelii houthi, afirmă armata SUA. Foto: Profimedia

Mass-media rebelilor houthi yemeniţi au relatat sâmbătă despre noi lovituri asupra Yemenului, a doua zi după bombardamentele americane şi britanice împotriva unor ţinte militare ale acestei mişcări acuzate că ameninţă traficul maritim internaţional în Marea Roşie. La rândul lor, oficiali ai armatei americane au spus că rebelii houthi și-au continuat atacurile cu rachete după după operațiunea declanșată de SUA, Marea Britanie și aliații lor.

ACTUALIZARE Washingtonul a anunţat că a efectuat o lovitură împotriva rebelilor houthi din Yemen, a doua zi după bombardamentele americane şi britanice contra unor obiective ale acestei mişcări acuzate că ameninţă traficul maritim internaţional în Marea Roşie.

„Forţele americane au efectuat o lovitură împotriva unui obiectiv radar în Yemen” în jurul orei 03.45 locale sâmbătă (02.45 ora României), a informat Comandamentul militar central al Statelor Unite (Centcom) într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Forțele americane au lansat rachete Tomahawk de pe distrugătorul USS Carney.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Canalul rebelilor houthi al-Masirah a anunţat anterior atacuri americane asupra a cel puţin unui sit din capitala Sanaa.

Știrea inițială

Atacurile americane au vizat cel puţin un loc din capitala Sanaa sâmbătă dimineaţă, potrivit canalului al-Masirah, scrie Agerpres, preluând AFP.

Ulterior, armata americană a confirmat că a avut loc un nou atac.

Și rebelii houthi au tras asupra navelor din Marea Roșie după atacurile britanice şi americane de vineri, a spus armata americană.

Rebelii houthi au lansat o rachetă antinavă „ca răspuns” la atacurile americane şi britanice asupra poziţiilor grupării rebele din Yemen, a declarat vineri un general american.

„Ştim că au tras cel puţin o rachetă ca ripostă”, a declarat presei generalul Douglas Sims din cadrul Statului Major american, precizând că racheta nu a lovit nicio navă.

În contextul războiului dintre Israel şi Hamas, tensiunea a crescut în Marea Roşie în ultimele săptămâni cu atacurile houthi care vizează traficul maritim în solidaritate cu Fâşia Gaza.

Primele atacuri americane şi britanice au vizat ţinte militare deţinute de houthi, care controlează zone mari din Yemen, inclusiv capitala Sanaa, aducând din nou în atenţie temerile cu privire la o răspândire regională a războiului din Gaza.

Atacurile americano-britanice de vineri,„73 de raiduri”, au vizat ţinte militare în Sanaa şi în guvernoratele Hodeida (vest), Taiz (sud), Hajjah (nord-vest) şi Saada (nord), a indicat mai devreme purtătorul de cuvânt al al rebelilor houthi, în timp ce armata americană a menţionat 30 de poziţii militare vizate de un total de peste 150 de lovituri.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut „tuturor părţilor implicate să evite escaladarea (...) în interesul păcii şi a stabilităţii în Marea Roşie şi, în general, a regiunii”, potrivit purtătorului său de cuvânt, Stephane Dujarric.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri