Armata ucraineană confirmă oficial „acțiuni de succes” pe malul rusesc al Niprului

Data publicării:
explozie pe camp
Foto: UA Marines

Armata ucraineană a anunţat vineri că a desfăşurat „o serie de acțiuni de succes” pe malul stâng al fluviului Nipru, ocupat de forţele ruse, în sudul Ucrainei, după ce Rusia a recunoscut în urmă cu două zile că Kievul ocupă poziţii în zonă. Ucrainenii spun că au provocat pagube însemnate rușilor.

„Forţele apărării ucrainene au desfăşurat o serie de acţiuni reuşite pe malul stâng al fluviului Nipru”, în regiunea Herson (sud), anunţă Comandamentul Marinei ucrainene, potrivit AFP, preluată de News.ro.

„Trupele Marinei ucrainene, în cooperare cu alte unităţi ale forţelor apărării, au reuşit să deschidă mai multe capete de pod” în acestă zonă, a dat asigurări comandamentul, anunţând „pierderi grele” în rândul inamicului: peste 1.200 de soldați ruși uciși, 2.200 răniți, 24 de tancuri distruse

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ucrainenii au reuşit recent să stabilească poziţii pe malul stâng al Niprului, în partea ocupată de către armata rusă a regiunii Herson.

Armata ucraineană speră să lanseze apoi un asalt mai important, pentru a străpunge liniile ruse, care se opun unei vaste contraofensive lansate în iunie.

O străpungere în acest sesctor ar reprezenta un succes important, având în vedere că linia frontului a rămas nemişcată şi nici Ucraina şi nici Rusia nu au făcut câştiguri teritoriale semnificative după eliberarea, în urmă cu un an de către forţele ucrainene a oraşului Herson, capitala regiunii cu acelaşi nume.

Frontul este delimitat de atunci de fluviul Nipru. Forţele ruse ocupă malul stâng, iar Ucraina controlează malul drept.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri