Arme și grenade în incubatoare. Armata israeliană a găsit un adevărat arsenal într-un spital pentru prematuri din Gaza

Data actualizării: Data publicării:
ambuscada hamas cu papusi
Armata IDF afirmă că teroriștii Hamas au conectat păpuși la difuzoare din care se auzeau sunete ca de plâns de copil și le-au instalat într-o zonă unde erau puși explozibili. FOTO: IDF pe X

Avansul forțelor militare israeliene continuă în Gaza. Armata a anunțat că a descoperit un adevărat arsenal ascuns în secția de terapie intensivă pentru nou născuți de la singurul spital rămas deschis în partea de nord a enclavei.

Imaginile publicate de acolo arată cum militarii scot din dispozitivele medicale pistoale, componente de arme automate, gloanțe, grenade și dispozitive explozive improvizate.

Totodată, IDF susține că a găsit 90 de teroriști Hamas ascunși în unitatea sanitară.

Armata israeliană a comunicat că şi-a "finalizat operaţiunea" în această zonă, care "a fost folosită de Hamas ca centru de comandă şi control".

"Soldaţii au arestat în jur de 90 de terorişti", "au distrus infrastructura teroristă şi au localizat numeroase arme", potrivit armatei, care a precizat că personalul medical a fost "interogat".

"Personalul a recunoscut că armele erau ascunse în incubatoare destinate a fi folosite pentru copiii născuţi prematur", potrivit armatei israeliene.

De asemenea, armata IDF afirmă că teroriștii Hamas au conectat păpuși la difuzoare din care se auzeau sunete ca de plâns de copil și le-au instalat într-o zonă unde erau puși explozibili. "Păpușile au fost plasate intenționat lângă un tunel care făcea legătura cu o rețea mare de alte tuneluri care se extindeau sub zonele civile din apropiere, inclusiv o școală și o clinică medicală. Forțele noastre au dejucat ambuscada și au identificat pozițiile Hamas", a transmis IDF.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În replică, Hamas a denunţat un "masacru oribil" în zona spitalului și a acuat armata "că a distrus cu buldozere corturile strămutaţilor" care se refugiaseră acolo, provocând "un anumit număr de morţi". 

Armata israeliană a încercat, timp de două săptămâni, să cucerească avanposturile teroriste din unitatea sanitară.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri