Assad merge la Putin la împlinirea a 12 ani de război civil. Cei doi dictatori sângeroși „discută de cooperare în sferele umanitare”

Data publicării:
Bashar al-assad
Bashar al-Assad a ajuns, marți, la Moscova, înainte de împlinirea a 12 ani de război civil în Siria. Foto: Profimedia Images

Dictatorul sirian Bashar al-Assad a ajuns, marți, la Moscova, în prima sa vizită în afara Orientului Mijlociu după cutremurul masiv de luna trecută. Assad urmează să se întâlnească cu dictatorul rus, principalul său sponsor, miercuri, relatează Reuters.

Cei doi dictatori urmează să discute despre „cooperare în sferele politice, comerciale și umanitare” și despre „posibilitățile unei rezolvări generalizate a situației din Siria și din jurul acesteia”, conform unui comunicat al Kremlinului.

Regimul criminal de la Kremlin este cel care l-a ajutat pe cel omolog de la Damasc să recupereze teren în războiul civil care macină Siria de 12 ani. Rusia a lansat o campanie militară în Siria în 2015 pentru a-l ajuta pe Assad, folosind o tactică de bombardament masiv în regiunile deținute de opoziție.

De atunci, Rusia și-a extins prezența militară în Siria și are deja o bază permanentă la Hmeymim, în provincia Latakia. De asemenea, baza navală rusească de la Tartous este singura bază la o mare caldă a Rusiei, în afara fostei URSS.

Vizita lui Assad la Moscova coincide cu împlinirea celui de-al 12-lea an de război civil în Siria, început cu demonstrații pașnice alte protestatarilor pro-democrație în martie 2011. Protestele s-au transformat într-o revoltă generalizată împotriva regimul Assad, după ce dictatorul sirian a încercat să înăbușe violent protestele.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri