Atac masiv al rușilor asupra Kievului. O dronă Shahed a lovit un bloc

Data publicării:
un bloc a fost lovit de o drona in kiev
Este primul incident de acest gen de luni de zile în capitala Ucrainei. FOTO: Twitter/ Nexta

Un bloc de locuinţe din Kiev a fost lovit joi seară de o dronă explozivă în cursul unui nou atac nocturn rusesc, au informat autorităţile ucrainene, raportând cel puţin un rănit, scrie AFP, citată de Agerpres.

Este primul incident de acest gen de luni de zile în capitala Ucrainei. Dacă Kievul este vizat în mod regulat de atacurile ruseşti cu drone şi rachete, majoritatea acestora sunt doborâte de apărarea aeriană.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sirenele de raid aerian au răsunat în tot orașul

Alarma aeriană a fost declanşată seara târziu la Kiev. La scurt timp după aceea, localnicii au auzit explozii puternice. Primăria a anunţat iniţial că apărarea antiaeriană funcţionează în oraş, cerând locuitorilor să rămână în adăposturi.

„Un bloc de locuinţe din Kiev lovit de un Shahed”, o dronă de fabricaţie iraniană folosită în mod regulat de Moscova pentru aceste atacuri împotriva vecinului său, a scris şeful administraţiei prezidenţiale Andrii Iermak pe Telegram.

Incidentul a avut loc în districtul Solomianski din sud-vestul capitalei, raportându-se „flacări la etajele superioare” ale clădirii, a adăugat primarul Vitali Kliciko pe Telegram.

Un bărbat a fost internat în spital în acest cartier, a adăugat el fără a oferi alte detalii.

Administraţia militară a oraşului a publicat pe Telegram fotografii ale apartamentelor cu geamuri distruse de explozii.

Aceasta a precizat că nu a fost o lovitură de dronă, ci fragmente dintr-o dronă doborâtă.

La scurt timp după, Kliciko a anunţat că resturi de la o altă dronă doborâtă de apărarea aeriană au căzut peste o casă din districtul Darniţa din estul oraşului.

Forţele aeriene ucrainene au raportat că mai multe grupuri de drone înaintează în întreaga ţară spre diverse regiuni din centru, vest şi sud.

 

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri