Autorul unei crime comise pentru a-și satisface „fanteziile canibalice” și-a aflat sentința. Detaliile faptei i-a îngrozit pe germani

Data actualizării: Data publicării:
catuse langa un ciocane folosit în sălile de judecatăl al justitiei
Ministerul Justiției: Sustragerea de la executarea pedepsei reprezintă şi o sfidare a autorităţii statului de a aplica legea şi a înfăptui Justiţia. Foto: Profimedia Images

Un caz de canibalism sexual care de mai bine de un an a îngrozit opinia publică din Germania, părând desprins dintr-un adevărat film horror, a ajuns la aproape de final. Un tribunal regional din Berlin l-a condamnat la închisoare pe viață pe Stefan R., un profesor în vârstă de 42 de ani, care a ucis un bărbat pentru a obține „satisfacție sexuală” din acest act, având intenția de a consuma ulterior părți din cadavru, relatează CNN. Acuzatul a fost găsit vinovat pentru crimă și profanare de cadavre.

Oribila crimă s-a petrecut în apartamentul din Berlin al profesorului, în septembrie 2020. Cei doi bărbați au intrat în contact pe o platformă de dating online. Au stabilit ca victima, în vârstă de 43 de ani, să vină acasă la acuzat. În apartament, Stefan R. l-a sedat pe bărbatul cu care și-a dat întâlnire, l-a ucis și apoi i-a tăiat organele genitale pentru a le mânca. Anchetatorii nu au putut stabili cu certitudine dacă inculpatul și-a pus sau nu în practică această fantezie, dar instanța a spus că este „probabil”.

Procurorii au spus că Stefan R. avea obiceiul să discute despre canibalism în conversațiile cu alți parteneri sexuali și „a vrut să își trăiască fanteziile”, așa că i-a întins o capcană victimei.

După ce l-a ucis, a dezmembrat corpul partenerului și a ascuns părțile corpului în diverse locuri din Pankow, o suburbie a capitalei germane. Oasele victimei au fost găsite la câteva săptămâni după ce a avut loc crima. Câinii i-au condus pe oamenii legii la apartamentul din Berlin al suspectului, iar Stefan R. a fost arestat în noiembrie 2020.

După ce a audiat mai mulți martori și a cerut o evaluare psihiatrică a acuzatului, instanța a ajuns la concluzia că acesta a acționat având o motivație „canibalică” și l-a găsit vinovat pentru „crimă deosebit de gravă”. Instanța a mai decis că profesorul nu poate fi eliberat condiționat automat după ce execută 15 ani de închisoare, așa cum legea dă posibilitatea.

Sentința nu este însă definitivă și poate fi încă atacată în apel.

În ciuda detaliilor șocante, nu este prima dată când Germania este zguduită de un caz de canibalism. În 2006, Armin Meiwes a fost condamnat pentru că a ucis și a mâncat un bărbat pe care îl cunoscuse online după ce a postat un anunț în care chiar a specificat că este în căutarea unei persoane dispuse să fie consumată și mâncată.

În 2015, un ofițer de poliție german a fost condamnat pentru uciderea și măcelărirea unui bărbat pe care îl cunoscuse pe un forum online despre canibalism.

Citiți și:  VIDEO. De ce strămoșii noștri au fost mult timp canibali?

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri