„Avem un mesaj simplu pentru omenire: Bine ați venit acasă”. Kenya anunță eliminarea completă a vizelor

Data publicării:
hotel kenya
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Turiștii din toată lumea care intenționează să meargă în Kenya începând cu anul 2024 nu vor mai avea nevoie de niciun fel de viză de intrare, a anunțat președintele acestei republici africane, William Ruto, citat de CNN.

Ruto a mai spus că guvernul său a creat o platformă digitală care asigură că toți turiști pot primi, în prealabil, o autorizație electronică de călătorie, fără să mai fie nevoie să depună actele necesare formalităților de obținere a vizei.

„Nu va mai fi necesar pentru nicio persoană, din orice parte a globului, să treacă prin dificultăților procesului de acordare a vizei pentru a veni în Kenya”, a declarat Ruto într-un discurs în capitala Nairobi, la evenimentul care a marcat aniversarea a 60 de ani de independență a țării față de Imperiul Britanic.

Ruto este un cunoscut susținător al călătoriilor fără vizită peste tot pe continentul african.

Anterior, într-o conferință în Republica Congo, în octombrie, el anunțase că africanii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a veni în Kenya până la finalul lui 2023.

Sectorul turismului este unul vital pentru economia Kenyei, iar vacanțele la plajă în stațiunile de la malul Oceanului Indian sau călătoriile în safari aduc anual mulți bani economiei statului african.

„Kenya are un mesaj simplu pentru omenire: Bine ați venit acasă!”,  a spus președintele Kenyan.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri