„Băieți, aveți grijă”. Lukaşenko spune că l-a avertizat pe Prigojin, dar susține că nu Putin e de vină pentru moartea lui

Data publicării:
Lukașenko cu mâna la piept
Dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukașenko. Foto: Profimedia Images

Preşedintele bielorus Aleksandr Lukaşenko a spus vineri că i-a avertizat pe şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, şi pe mâna sa dreaptă, Dmitri Utkin, să fie atenţi la posibile ameninţări la adresa vieţii lor şi a insistat că luptătorii Wagner vor rămâne în Belarus, relatează News.ro.

Iniţial, președintele rus Vladimir Putin a promis să zdrobească revolta lui Prigojin din iunie, comparând-o cu tulburările din timpul războiului care au dus la revoluţia din 1917, dar câteva ore mai târziu s-a ajuns la un acord care i-a permis lui Prigojin şi unora dintre luptătorii săi să meargă în Belarus. Acordul a fost negociat de Lukașenko.

Vineri, Lukaşenko a declarat că Prigojin a respins în două rânduri îngrijorările exprimate cu privire la posibilele ameninţări la adresa vieţii sale. Lukaşenko a declarat că, în timpul revoltei, l-a avertizat pe Prigojin că va muri dacă va continua să mărşăluiască spre Moscova, la care, potrivit acestuia, Prigojin a răspuns: La naiba cu asta - voi muri””.

Apoi, a mai povestit Lukaşenko, atunci când Prigojin şi Utkin, care a ajutat la fondarea lui Wagner şi care a fost, de asemenea, trecut ca pasager în avionul care s-a prăbuşit miercuri, au venit să îl vadă, i-a avertizat pe amândoi: Băieţi, aveţi grijă.

Din cuvintele lui Lukaşenko, care au fost redate de agenţia de ştiri de stat Belta, nu reiese cu exactitate când a avut loc acea conversaţie.

Lukaşenko, atât o veche cunoştinţă a lui Prigojin, cât şi un aliat apropiat al Rusiei, a declarat că Putin nu are nimic de-a face cu accidentul aviatic.

Îl cunosc pe Putin: este calculat, foarte calm, chiar încet, a declarat Lukaşenko.

Nu-mi pot imagina că Putin a făcut-o, că Putin este de vină. Este o treabă prea dură şi neprofesionistă, a spus Lukaşenko.

Pe de altă parte, liderul de la Minsk spune că luptătorii Wagner vor rămâne în Belarus.

Wager a trăit, Wagner trăieşte şi Wagner va trăi în Belarus. Nucleul rămâne aici, a spus el.

Atât timp cât avem nevoie de această unitate, ei vor trăi şi vor lucra cu noi", a adăugat Lukașenko.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri