Belarus a intrat cu elicoptere în spațiul NATO, în timpul unor exerciții. Polonia reacționează și trimite mai multe trupe la frontieră

Data actualizării: Data publicării:
elicoptere belarus
Sursă foto: Captură Twitter

Două elicoptere militare din Belarus ar fi pătruns, marți, în spațiul aerian al NATO, în timpul unor exerciții militare. Ministerul polonez al Apărării a anunțat că va crește numărul de trupe la granița de est ca răspuns, relatează Sky News.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-un comunicat, Ministerul polonez al Apărării spune că cele două elicoptere din Belarus făceau antrenamente în apropierea graniței când au trecut în spațiul aerian polonez. „Trecerea frontierei a avut loc în regiunea Bialowieza la o altitudine foarte mică, ceea ce face dificilă detectarea de către sistemele radar”, a adăugat acesta.

Bialowieza este un mic sat care găzduiește puțin peste 2.000 de oameni, situat la mai puțin de un kilometru de granița Polonia-Belarus.

Varșovia l-a convocat pe ambasadorul Belarusului pentru a explica incidentul, precizează sursa citată.

Belarus neagă acuzațiile de încălcare a spațiului aerian polonez

Ministerul belarus al Apărării neagă acuzațiile privind invadarea spațiului aerian al Poloniei, pe care le califică drept „exagerate”. Într-o postare pe Telegram, ministerul susține că „acuzațiile sunt făcute de conducerea militară și politică poloneză pentru a justifica întărirea forțelor la granița cu Belarus”.

Peste 1.000 de soldați polonezi au fost trimiși la granița cu Belarus săptămâna trecută, după ce liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a început să antreneze trupele din Belarus.

Polonia a declarat că a informat NATO despre incident.

SUA au declarat astăzi că nu văd niciun semn de amenințare din partea grupului Wagner, care acum are sediul aproape în întregime în Belarus, la adresa Poloniei sau a oricărei alte țări NATO.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri