Belarus spune că a doborât o dronă ucraineană la graniţă

Data publicării:
Militarcare lansează o dronă Switchblade .
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Belarus a anunţat luni că a neutralizat o dronă de recunoaștere din Ucraina, la frontiera dintre cele două țări, informează France Presse, potrivit Agerpres. 

„O unitate responsabilă de securitatea frontierei aflată de serviciu pe Fluviul Nipru a descoperit o dronă care a încălcat graniţa naţională de pe teritoriul ucrainean”, a precizat serviciul belarus de grăniceri într-un comunicat. Potrivit acestuia, drona era „folosită pentru recunoaşterea zonei de graniţă a Belarusului".

Drona a fost interceptată în regiunea Braghin din sud-estul Belarusului, unde Niprul curge în apropierea frontierei cu Ucraina. Poliţiştii de frontieră au făcut ca drona să cadă în apă folosind sisteme electronice de apărare aeriană, potrivit aceleiaşi surse.

Belarus nu este implicat direct în conflictul din Ucraina, dar Rusia i-a folosit teritoriul pentru a-şi lansa ofensiva asupra Kievului în 2022 şi, potrivit Ucrainei, Moscova îl foloseşte pentru a efectua lovituri aeriene, notează AFP.

Vineri, Minskul a anunţat că instructori din grupul paramilitar rus Wagner, aflat la originea unei revolte eşuate în Rusia în iunie, erau prezenţi pe teritoriul naţional pentru a antrena militari belaruşi în luptă.

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, şi-a abandonat rebeliunea după un acord negociat prin liderul belarus Aleksandr Lukaşenko. Potrivit acestui acord, Prigojin şi combatanţii Wagner care doreau să-l urmeze trebuiau să plece în Belarus.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri