Foto Bolsonaro a lăsat palatul prezidențial din Brazilia într-o stare deplorabilă: canapele sfâșiate, pereți cu igrasie, ferestre sparte

Data publicării:
bolsonaro palacio da alvorada
Foto: Captură Twitter/@choquei

Jair Bolsonaro, fostul președinte al Braziliei, a lăsat dezastru în reședința oficială, Palacio da Alvorada, conform unui reportaj al unei televiziuni locale, citat de The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un reportaj al televiziunii braziliene GloboNews sugerează că Bolsonaro a tratat cu dispreț până și casa în care a locuit pe parcursul mandatului – reședinția prezidențială oficială, o clădire realizată în anii ’50 de arhitectul Oscar Niemeyer, considerată o capodoperă arhitecturală.

Una dintre jurnalistele televiziunii, Natuza Nery, a participat la un tur al Palacio da Alvorada (rom.: Palatul Răsăritului), joi, împreună cu actuala primă doamnă a Braziliei, Rosangela Lula da Silva și a văzut pe viu starea deplorabilă în care a fost lăsată clădirea de precedentul locatar.

„Starea acestei clădiri, emblematică pentru Brasilia (n. red. – capitala Braziliei) nu este prea bună. Va fi nevoie de o mulțime de reparații”, a spus Nery, căreia i-au fost arătate canapelele sfâșiate, pereții umezi și plini de igrasie, ferestrele sparte, podelele distruse și lucrările de artă lăsate să fie distruse în lumina puternică a soarelui.

Fotografiile din interioriul clădirii lasă mai degrabă impresia unui cămin de studenți într-o stare proastă decât a unei locuințe oficiale menită să fie reședința unui șef de stat, proiectată de unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți moderniști.

O tapiserie a lui Emiliano di Cavalcanti, unul dintre cei mai cunoscuți artiști brazilieni din secolul al 20-lea, a fost puternic afectată după ce a fost scoasă din bibliotecă și lăsată în lumina soarelui. „Din păcate, va fi nevoie de muncă de restaurație pentru ea”, a spus prima doamnă.

Bolsonaro, care a plecat din țară înainte de a-și încheia oficial mandatul, nu pare că vrea să se întoarcă prea curând. Aflat în Florida momentan, Bolsonaro s-ar teme de posibilitatea de a fi pus sub acuzare pentru posibile delicte comise în timpul președinției – inclusiv uciderea prin incompetență criminală a aproape 700.000 de brazilieni în timpul pandemiei de coronavirus.

Conform unui reportaj din presa braziliană, fostul președinte ar fi încercat să obțină cetățenia italiană și ar fi pus presiune pe guvernul Italiei să o obțină. Bolsonaro ar crede că nu poate fi extrădat din Italia, acolo de unde stră-străbunicul său, Vittorio Bolzonaro, a emigrat în secolul al XIX-lea.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri