Boris Johnson ar fi mers în Italia în secret pentru a își boteza fiul, conform unui aeroport din Perugia. Guvernul britanic dezminte

Data publicării:
Boris Johnson, premierul Regatului Unit
Foto: Guliver/GettyImages

Unul dintre miniștrii guvernului britanic a negat informațiile din presa italiană conform cărora premierul Boris Johnson ar fi făcut o vizită secretă în Italia în urmă cu două săptămâni pentru a își boteza fiul, relatează The Guardian.

Downing Street Nr. 10 a calificat, de asemenea, informația drept „complet neadevărată”. Întrebat dacă Johnson a fost în orașul italian Perugia în ultimele două săptămâni, așa cum au precizat reprezentanții unui aeroport din regiunea Umbria în cadrul unui comunicat, ministrul pentru transporturi a declarat că nu știe de vreo astfel de călătorie a premierului și că informația nu este corectă.

Ziarul italian La Repubblica a scris despre presupusa călătorie a lui Johnson, iar ulterior și aeroportul a făcut public faptul că premierul britanic a călătorit în Perugia în ultimele săptămâni. Ziarul citează un angajat al aeroportului care spune că Johnson a ajuns la Perugia în data de 11 septembrie sau cu o zi înainte. O altă sursă spune că a ajuns în data de 11 septembrie și a părăsit țara pe 14. La Repubblica, citată de Agerpres, mai adaugă că Johnson a mers la Perugia pentru a își boteza fiul născut în această vară.

Ulterior, și aeroportul San Francesco D’Assisi a confirmat că premierul Regatului a ajuns cu o cursă la Perugia.

„Această poveste este complet neadevărată. Prim-ministrul nu a călătorit în Italia în ultimele luni. Oricine publică aceste afirmaţii repetă un fals”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street Nr. 10.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri