Când va trimite Franța trupe în Ucraina. Macron le-a dezvăluit liderilor opoziției scenariul unei intervenții militare

Data actualizării: Data publicării:
presedintele frantei macron
Macron a discutat cu liderii partidelor de opoziție din Franța despre scenariul unei intervenții militare în Ucraina. Foto: Profimedia Images

Președintele francez Emmanuel Macron s-a întâlnit cu liderii opoziției pentru a discuta despre războiul din Ucraina. El a sugerat că aliații Ucrainei nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe. Potrivit L'Independant, Macron a vorbit despre scenariul în care trupele franceze ar putea ajunge să lupte în Ucraina: un avans al frontului spre Odesa sau spre Kiev”.

Președintele Emmanuel Macron le-a transmis liderilor opoziției că Franța nu va exclude nicio opțiune de a sprijini Ucraina la doi ani de la invazia Rusiei. Vorbind după întâlnirea de două ore și jumătate, șefii partidelor au spus că discuțiile cu Macron i-au îngrijorat, unii acuzându-l că folosește conflictul pentru a spori poziția coaliției sale înaintea alegerilor europene cruciale din această vară.

Președintele francez a uimit săptămâna trecută când nu a exclus trimiterea de trupe terestre occidentale în Ucraina, subliniind poziția întărită a Rusiei. Și la începutul acestei săptămâni, Macron a îndemnat aliații Ucrainei să nu fie „lași” în sprijinirea țării ex-sovietice pentru a lupta împotriva invaziei ruse.

Citește și Ministrul german al Apărării îl contrazice pe Macron: Declarațiile lui nu ajută Ucraina și nici aliații ei

Unii lideri de partid au declarat joi că Macron pledează pentru o abordare „fără limite”. Liderul Partidului Verzilor, Marine Tondelier, a spus că este „extrem de îngrijorător” să-l vedem pe Macron spunând participanților la discuții că „trebuie să arătăm că nu avem limite”, potrivit Le Monde.

Jordan Bardella, președintele partidului de extremă dreapta Rassemblement National (RN), a spus că l-a rugat pe Macron „să nu intre în război cu Rusia”. Logica președintelui este „fără limite și fără linii roșii”, a spus Bardella.

Manuel Bompard, de la partidul de stânga radical La France Insoumise, a adăugat: „Am ajuns îngrijorat și am plecat și mai îngrijorat”.

Potrivit lui Fabien Roussel (Partidul Comunist), Emmanuel Macron a menționat scenariul „care ar putea duce la o intervenție” : un avans al frontului „spre Odesa sau spre Kiev”.

De la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că Macron „continuă să ridice nivelul de implicare directă a Franței” în războiul din Ucraina.

Citește și Casa Albă îl contrazice pe Macron: „Zelenski nu a cerut niciodată trupe străine”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri