Cât au costat rachetele cu care Putin a lovit Ucraina luni (Forbes)

Data actualizării: Data publicării:
fum negru de la rachete rusesti deasupra kievului
Capitala Kiev a fost lovită de rachetele rusești la orele dimineții, când oame ii mergeau la serviciu. Foto: Profimedia

Atacul masiv cu rachete declanșat luni de Rusia asupra orașelor ucrainene a costat între 400 și 700 de milioane de dolari, a calculat Forbes Ucraina, preluată de publicația independentă Meduza.

84 de rachete au fost lansate asupra teritoriului ucrainean și 24 de drone au fost implicate în atac, potrivit Forbes Ucraina, care citează datele oficiale prezentate de autoritățile ucrainene.

Costul total al rachetelor lansate este greu de stabilit cu precizie, arată Forbes, din moment ce nu se cunoaște numărul exact al rachetelor din fiecare tip care au fost trase. Potrivit rapoartelor citate de publicație, asupra Ucrainei s-a tras cu rachete Kh-101, Kh-555, Kalibr, Iskander, Tornado-S și S-300.

Pentru a calcula, Forbes a folosit următoarele estimări:

  • o rachetă X-101 - 13 milioane de dolari
  • o rachetă Kalibr - 6,5 milioane de dolari
  • o rachetă Iskander - 3 milioane de dolari
  • o rachetă Onyx - 1,25 milioane de dolari
  • o rachetă X-22 - 1 milion de dolari
  • o rachetă Tochka-U - 300.000 de dolari

Costul total al dronelor folosite pe 10 octombrie se ridică la câteva milioane de dolari.

Cel puţin 19 oameni au murit şi 105 au fost răniţi în bombardamentele ruse de luni asupra mai multor oraşe ucrainene, potrivit ultimului bilanţ dat publicităţii de serviciile de urgenţă ucrainene, citat de agenţia de ştiri Ukrinform.

Potrivit sursei citate, „ieri (luni - n.r.), drept rezultat al bombardamentelor, au fost lovite infrastructuri critice şi civile în 12 regiuni şi în Kiev, unde s-au înregistrat peste 30 de incendii care au fost stinse de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri