Caz bizar în Franța. Nu există cadavru, nimeni nu a dispărut, dar polițiștii sunt convinși că a avut loc o crimă

Data actualizării: Data publicării:
Presupusa victimă este o femeie care mergea pe bicicletă.
Presupusa victimă este o femeie care mergea pe bicicletă. Foto: Profimedia

Poliția franceză este convinsă că a avut loc o crimă, dar nu există un cadavru și nimeni nu a fost dat dispărut. Situația, desprinsă parcă dintr-un roman polițist, l-a determinat procurorul de stat al Normandiei să ceară ajutor publicului pentru a afla cine ar putea fi victima, relatează BBC.

„În cei 23 de ani ai mei ca magistrat, nu am văzut niciodată o situație ca asta”, a spus Rémi Coutin.

„Nu avem un cadavru și nu avem o identitate a persoanei despre care credem că a fost ucisă”, a explicat procurorul.

Ceea ce are poliția este un suspect. Este vorba despre un polonez de 46 de ani care locuiește de mulți ani în Franța, lucrând ca tâmplar. Bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, se află în prezent în arest.

Poliția crede că, în 9 martie, suspectul, care conducea sub influența alcoolului, a lovit o femeie care mergea pe bicicletă pe un drum din apropierea orașului Grand Bourgtheroulde, la 140 km de Paris.

Crezând că a ucis-o, s-a dus acasă să ia o cazma. Dar când s-a întors, a descoperit că femeia era încă în viață. Așa că poliția crede că el a „terminat-o” cu cazmaua, apoi i-a îngropat cadavrul. Bicicleta a aruncat-o la o groapă de gunoi.

Există puține dovezi materiale că această crimă a avut loc cu adevărat. Nu există cadavru, nici mărturisire la poliție, nici bicicletă. Mai presus de toate, nicio femeie nu a fost dată dispărută.

Motivul pentru care poliția este sigură că a fost comisă o crimă este faptul că bărbatul le-a spus inițial unor oameni că a ucis-o pe femeia care mergea pe bicicletă.

În 14 mai, după mai bine de două luni de la presupusa crimă, fosta iubită a suspectului a mers la secția de poliție din Dieppe. Ea a povestit că fostul ei partener a sunat-o în stare de ebrietate pe 9 martie, pentru a-i spune că a ucis o femeie într-un accident.

Aceasta a fost versiunea lui inițială. Apoi a sunat-o din nou, pentru a-i spune că femeia era de fapt în viață și plecase acasă. Îngrijorată, a mers să-l vadă pe suspect a doua zi. Nu era acasă, dar mașina lui avea parbrizul deteriorat și o pată roșie mare.

Apoi, pe 13 martie, bărbatul i-a spus întreaga poveste, inclusiv faptul că a ucis-o pe femeie cu cazmaua și a îngropat-o. I-a mai spus că victima părea să fie o femeie fără adăpost.

Alți trei martori l-au auzit oferind diferite versiuni ale accidentului. O prietenă care a mers la el acasă l-a găsit curățând mașina avariată. Suspectul i-a spus că femeia a supraviețuit. Cu toate acestea, prietena a făcut poze cu mașina, care sunt acum o parte cheie a probelor poliției.

Un alt fapt incriminator este că suspectul a declarat inițial că mașina, care a fost găsit arsă la jumătatea lunii aprilie, a fost furată. Totuși, a recunoscut ulterior că el i-a dat foc.

Arestat în iunie, suspectul a spus inițial că povestea accidentului a fost o „glumă proastă”, inventată pentru a o impresiona pe fosta lui iubită. A pretins că a avariat singur mașina și că a folosit sânge de pui pentru a crea pata roșie.

Potrivit poliției, el a recunoscut ulterior că într-adevăr a avut loc un accident, dar că victima nu a fost rănită.

Pentru a continua ancheta, poliția trebuie să afle de urgență cine ar fi putut fi victima.

„Mulți oameni dispar fără ca poliția să fie informată”, a spus procurorul Rémi Coutin.

Este posibil ca femeia să fi fost o turistă sau să fi făcut un tur cu bicicleta pe o distanță lungă. Ar fi putut, de asemenea, să fie o persoană fără adăpost sau trăiască izolată de familia ei.

Apelul adresat martorilor emis de poliția din Rouen spune că femeia avea vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani, purta un rucsac și mergea pe bicicletă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri