Cazul Skripal. Serviciile secrete britanice susțin că ar fi descoperit laboratorul secret în care a fost fabricată neurotoxina Noviciok

Data publicării:
skrip

Serviciile secrete britanice spun că este posibil să fi descoperit locul din Rusia în care se află laboratul secret unde a fost fabricată neurotoxina Noviciok, folosită în otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia, scrie cotidianul The Times, citat de agenția Interfax.ru.

„Forțele de securitate cred că au depistat locația laboratorului secret rusesc unde este produsă substanța chimică”, notează The Times.

Numele locației nu a fost însă făcut public.

Locația a fost stabilită în baza „analizelor științifice și a informațiilor” obținute de serviciile secrete.

Referitor la precizia informației, agenții susțin că locația depistată are un „grad copleșitor de probabilitate”, chiar dacă „nu există o certitudine de 100%”.

De asemenea, anchetatorii britanici au și un suspect în cazul Skripal. Este vorba despre un cetăţean rus care a călătorit în acelaşi avion cu fiica fostului ofițer GRU, Iulia Skripal.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a respins miercuri o propunere a Rusiei de a ancheta cu Marea Britanie cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal, în care Londra şi Moscova se acuză reciproc, transmite AFP, citată de Agerpres.

Londra efectuează propria anchetă, cu asistenţa tehnică a experţilor OIAC.

Rusia a cerut convocarea pentru joi a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta acuzaţiile britanice conform cărora Moscova a folosit un agent neurotoxic pentru a ataca un fost spion rus în Marea Britanie luna trecută, a anunţat miercuri ambasadorul rus la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri