Ce este „Project 42”: Un proiect secret al Tesla sau o cale ascunsă prin care Elon Musk să își construiască o casă de sticlă

Data publicării:
Elon Musk râde
Proiectul a atras atenție în trecut din partea companiei după ce a fost plasată o comandă de milioane de dolari pentru sticlă ca parte a eforturilor de planificare a construcției. Foto: Profimedia Images

Un proiect secret al companiei Tesla, numit „Project 42”, ar putea fi de fapt o cale ascunsă pentru Elon Musk de a finanța construcția unei case de sticlă pe care să o folosească în scop personal, potrivit unui raport al Wall Street Journal.

Proiectul a atras atenție în trecut din partea companiei după ce a fost plasată o comandă de milioane de dolari pentru sticlă ca parte a eforturilor de planificare a construcției. La acea vreme, o anchetă internă a fost demarată în jurul lui Omead Afshar, un director executiv care se afla la conducerea fabricii Tesla din Texas, potrivit Bloomberg.

Consiliul de administrație al Tesla a cerut și investigarea rolului jucat de Musk în acest proiect și timpul pe care angajații companiei l-au petrecut ocupându-se de proiect.

Nu este clar dacă proiectul mai este în desfășurare sau dacă acea comandă pentru sticlă a fost livrată, scrie Insider. Nu se știe nici ce rol mai are Afshar, un apropiat al lui Musk care s-a implicat și în Twitter și SpaceX, în conducerea companiei Tesla.

Proiectul părea să presupună construirea unei clădiri spectaculoase cu pereți sticlă în apropierea sediului Tesla din Texas, iar planurile arătau diferite stiluri de design și facilități, dar includea și elemente rezidențiale precum dormitoare, băi și o bucătărie, potrivit Forbes.

Unele dintre proiectele ambițioase ale lui Musk în Texas au fost deja dezvăluite: miliardarul vrea să construiască un orășel – Snailbrook – special conceput pentru angajații din Austin ai companiilor sale unde aceștia vor putea trăi.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri