Video Ce i-a spus Putin lui Lukașenko înainte de invazia în Ucraina: „Sașa, îmi aperi spatele”

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin și Alexander Lukașenko
Vladimir Putin și Alexander Lukanșenko. Foto: Profimedia Images

Aleksandr Lukașenko susține că n-a știut că Vladimir Putin va invada Ucraina. A spus-o într-un interviu, unde a mărturisit că liderul de la Kremlin l-a rugat să-i apere spatele. În plus, susține Lukașenko, Putin nu împinge Belarusul să intre în război, iar Ucraina și-ar putea pierde tot teritoriul dacă va continua lupta.

„Nu am avut nicio discuție (cu Putin, n.red.) înainte de începutul acțiunii militare. Vă jur că nu a fost nicio discuție că Rusia va întreprinde o acțiune militară împotriva Ucrainei.

Țin minte că înainte cu câteva zile ne-am întâlnit la reședința sa de la țară, unde mi-a spus așa - și e prima oară când spun asta public: "Sașa, dacă se va întâmpla ceva, noi suntem aliați..."

Desigur că suntem aliați, toată lumea știe acordurile încheiate între noi, i-am spus. Dacă cineva atacă Rusia, atunci mergem la război și invers.

Apoi Putin a zis: "Dacă se întâmplă ceva..." Ce să se întâmple? - l-am întrebat eu. "Ei bine, orice se poate întâmpla...dar dacă se întâmplă, îmi aperi, te rog, spatele?"

Rusia poate face față oricui, dar noi nu vom permite ca rușii să fie atacați pe la spate. La asta se referea atunci când m-a rugat să-i acopăr spatele. Cel mai probabil, se temea că va fi înjunghiat pe la spate de Occident”, a declarat Aleksandr Lukașenko.

Editor : A.R. | I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri